avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Acuzat de denigrarea scolii
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Acuzat de denigrarea scolii

Bună ziua! Ieri, după ce am avut un incident neplăcut în școală, am ales să îmi exprim o opinie vizavi de ce se întâmplă în școala, pe o rețea de socializare.
Mesajul și ceea ce a făcut conducerea și membri școlii să se simtă denigrați este acesta:
Astăzi, m-am convins că, într-adevăr, fac parte dintr-un liceu de nimic, un liceu cu rezultate de faţadă şi un liceu care nu valorifică absolut nimic in elevi, sau dacă valorifică, acolo, 5% dintre elevi, ori sunt copii de profesori, ori elevi super-mega-ultra-pupincurişti şi cu două feţe, una la şcoala, una în viaţa de zi cu zi, ori copii de persoane cu influenţă sau cunoscute(şi nu e singurul liceu care face asta).

Este legal și corect ceea ce fac domnii, să mă sancționeze pentru acest mesaj? Am înțeles că voi fi subiect de discuție în fața consiliului profesoral cu propunere de notă scăzută la purtare, mai apoi fiind dat în judecată de către instituție pentru denigrare.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2017
tonyghi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radutz , utilizator 07:19, 18 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Zaharia Silvia a scris:

Pentru afirmațiile pe care le-ați făcut aveți probe, adică s-a produs ceva foarte grav care a impus un asemenea comentariu pe o rețea de socializare?
Este adevărat că fiecare avem dreptul la opinii dar acestea trebuie exprimate într-o formă în care să nu jignești sau să denigrezi imaginea unei persoane sau a unei instituții.
În situația pe care o prezentați, așa cât am văzut eu, ce poate să vă mai atenueze un pic răspunderea ar fi existența unor situații de fapt (a unor împrejurări) din care să rezulte că ceea ce ați afirmat corespunde realității.
Poate că și opiniile unor colegi v-ar putea ajuta, în sensul, de a susține punctul Dvs. de vedere.


Da, afirmatiile sunt reale, am colegi si fosti elevi sau elevi din scoala ce sustin aceleasi idei.
Astazi am fost sanctionat cu nota 4 la purtare, considerati ca trebuie sa actionez cumva impotriva acestui lucru, fiind incorecta sanctiunea?
~ Conținut șters la cerere ~
Sesizati inspectoratul scolar cu privire la situatie. Dreptul la exprimarea opiniilor este garantat de Constitutie.
tonyghi a scris:

Este legal și corect ceea ce fac domnii, să mă sancționeze pentru acest mesaj? Am înțeles că voi fi subiect de discuție în fața consiliului profesoral cu propunere de notă scăzută la purtare, mai apoi fiind dat în judecată de către instituție pentru denigrare.


Mai întâi pune-ţi întrebarea dacă ţi s-ar părea normal să spui în piaţa publică ceea ce ai postat, fiindcă Facebook este, de drept, spaţiu public.
Dacă răspunsul este afirmativ, atunci ai o mare problemă, confunzi dreptul constituţional la liberă opinie cu dreptul de a jigni.
Conducerea şcolii a procedat corect: aplică legea. După ce îţi va face ce este ea în drept să-ţi facă, adică să-ţi scadă nota la purtare, poate să se adreseze şi justiţiei. Va da astfel un exemplu de ce păţeşte un elev obraznic.
Aşa că, până nu e prea târziu, pune-ţi nişte cenuşă în cap, du-te la director, spune că eşti încă tânăr şi fără minte, că-ţi pare rău, şi că te rogi să te ierte. Şi, poate te iartă, că aţi învăţat la ora de religie că este creştineşte a "ierta de 70 de ori cîte 7". :)
Iar când mai vrei să faci pe Robin Hood, ia o bucată de hârtie şi fă uz de dreptul tău de a te adresa organelor în drept. Cu mare atenţie şi acolo, că şi plângerea calomnioasă se pedepseşte.

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de ceva daca am comentat poza unui profesor publicata pe net de un coleg? ContSters231669 ContSters231669 buna....eu sunt elev in clasa a 11-zecea,si am urmatoarea problema: unul dintre colegii mei a facut o poza in timpul unei ore de curs la un profesor,aceasta ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)
Nota la purtare scazuta pe nedrept crisant crisant Am un baiat in clasa a7a. I s-a scazut nota la purtare la 6 , fara sa fiu informata si fara sa ii treaca mediile in carnet. Nots a fist scazuta fara a face ... (vezi toată discuția)