avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizări salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizări salariale

Buna seara. Sunt angajat intr-un depozit cu materiale de construcții, pe functia de gestionar. Recent, angajatorul a declarat ca vrea sa modifice regulamentul de ordine interioara, in asa fel incat sa fim sancționați la salariu daca el considera ca nu îndeplinim conditiile lui de curățenie la locul de munca. Mentionez ca noi, toti cei 4 angajatii, facem zilnic curatenie(sters praf, maturat etc) si o data pe saptamana curatam baia,pe langa faptul ca indeplinim mai multe sarcini decat cele prevazute in fisa postului, dar tot nu e de ajuns. Chiar l-am sfatuit sa angajeze o femeie de serviciu si a zis ca e de acord dar ne va taia salariul ei din salariile noastre. Ce obligații ne poate impune si ce drepturi avem?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 15 Iunie 2017
Art. 40 C.mun
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

Salariatul poate contesta o decizie a angajatorului daca considera ca este nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la serviciu - schimbare post mitzi666 mitzi666 sunt operator calculator in contractul de munca iar atributiiile mele sunt sa comand materiale pentru firma, dar directorul doreste sa ma treaca pe magazie / ... (vezi toată discuția)
Fisa post adry. adry. Un inginer auto poate avea atributii/responsabilitati si de electrician auto? (vezi toată discuția)
Fisa post fbe fbe Este normal sa apara in fisa postului fraza \"indeplinirea unor atributii fara caracter permanent trasate de superiorul direct\"? Multumesc (vezi toată discuția)