avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata inseamna suspendare CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata inseamna suspendare CIM?

BUNA ZIUA,

daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca suspendare?programul de contabilitate are optiunea atat pt concediu fara plata cat si pt suspendare; daca concediul fara plata impune suspendarea, ce trebuie sa bifez dintre cele 2?
in legislatie gasesc doar atat: "Art. 54. Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale".Dar parerile sunt impartite, majoritatea zic ca concediul fara plata impune suspendarea, si deci declararea in revisal. Eu din lege inteleg ca POATE fi suspendat, adica doar daca cadem de acord sa se suspende.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2017
andreeadumitrascu24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 9 Aprilie 2019
pai aia e dilema mea, ce sa mai operez in revisal, daca eu am trimis revisal pe 09.06, data inceput suspendare adica tot 09.06, si data sfarsit suspendare 07.07. si acum ca azi e prima zi de lucru, ce sa mai declar, data consemnare 10.07, si la stare sa modific din suspendat in activ? multumesc
Se opereaza data incetarii suspendasrii c.i.m. ... c.i.m. apare suspendat daca nu se opereaza incetarea suspendarii , nu se reactiveaza autonomat in program.
Este obligatoriu suspendarea CIM pe perioada cfp de 8 zile?
Am avut un caz in luna februarie si nu am facut suspendare.Ce pot face?
Pentru cate zile este necesar suspendarea?
Potrivit art.54 C.mun., contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Asadar, suspendarea contractului individual de munca in temeiul art. 54 C. mun. este facultativa pentru angajator si nu obligatorie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim in revisal molly27 molly27 Buna ziua, Cum modific/introduc suspendarea CIM pentru efectuarea concediului de crestere a copilului in Revisal? La modificare contract nu ne da nici ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Daliborka Daliborka Buna sara in cauzl in care un angajat are cerere pt concediu fara plata in perioada 01.02.17-28.02.17, incetarea suspendarii in Revisal se face cu ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MarcMarimar MarcMarimar O societate are in concediu fara plata 2/3 din salariati pe o periaoda de 2 luni .(nu au lucrari de productie deci nu au ce sa faca la munca).Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)