avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata problematic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata problematic

Buna seara tuturor, ma numesc Tudor, am 19 ani si as vrea sa va prezint o problema care nu-mi lasa nici mama, nici fratele. Pentru inceput as vrea sa precizez ca mama detine un magazin la care lucra cu tata pana acum o luna. Descrierea tatalui meu: arogant, om caruia nu ii place sa faca mare chestie(sa lucreze, orice), putin mai mult alcoolic(asta poate din cauza ca o parte din neamul lui e la fel), nu ii place sa se lase calcat in picioare, agresiv(subliniez agresiv).
Timp de vreo 2 ani(pana anul trecut cand incepeau probele de BAC) au angajat o femeie in varsta de 30 de ani care locuieste in comuna noastra. Inainte ca acea vanzatoare sa fie data afara de mama(ea fiind administratorul afacerii), mama mea a descoperit ca tata o insela cu acea vanzatoare de ceva vreme(nu stiu exact de cat timp). Pana in momentul de fata s-au intamplat multe lucruri, precum certuri seara care erau initiate cate-odata de tata in timp ce era baut. Intr-o noapte a sarit pe mama sa o bata iar acolo am intervenit eu unde l-am luat de gat si l-am tras departe de mama. El vazand asta, s-a uitat nervos spre mine si a vrut sa imi dea un pumn, dar din fericire m-am ferit putin si mi-a atins putin arcada. In acel moment am cazut iar intr-un timp foarte scurt mi s-au petrecut anumite lucruri in cap(de ce m-ar lovi doar pentru ca l-am tras putin in spate si de ce m-ar lovi daca stie ca cearta a inceput din cauza lui). Nervos si eu m-am ridicat, l-am luat de gat, l-am trantit pe pat, i-am dat o palma dupa care au venit bunicii in casa iar taica-meu s-a potolit(casa mea este langa casa bunicilor de pe tata). Mama intre timp a sunat foarte terifiata de situatie la politie sa cheme pe cineva, dar n-au mai ajuns acei politisti nici pana astazi sa ne intrebe de sanatate, lucru pentru care ii aplaud.
Sarind de la povestea asta de acum 3 sferturi de an ajungem in prezent. Taica-meu a fost dat in final si el afara de mama din magazin din cauza ca umbla la banii care se faceau din vanzari iar ea trebuia sa faca rost de restul de bani lipsa pentru a umple golul, bani care trebuiau sa corespunda totalului de bonuri batute pe zilele respective.
Taica-meu sta in casa si se face ca isi cauta loc de munca dar noaptea, inainte sa inchida mama magazinul, merge in el si face scandal mamei ca el vine in magazin si isi ia ce vrea din el fara sa plateasca desi este un parazit.
Certurile continua sa fie aproape in fiecare zi iar mama cred ca va fi nevoita sa plateasca singura facturile ce vor veni.
Amandoi mai detin un apartament pe care l-au dat in chirie unui jandarm ce lucreaza la o trezorerie(punct ANAF) pana in ianuarie anul viitor.
Tot amandoi au hotarat sa divorteze prin notariat dar de fiecare data se gaseste tata sa spuna ca nu ii mai convine intelegerea pe care au facut-o si ca el va sta in casa cu mama.
Pentru ca vara a venit vreau sa merg in Anglia la fratele meu sa muncesc macar pana in septembrie cand incep anul 2 de facultate, in speranta ca nu va trebui sa ii cer mamei bani in caz ca voi avea nevoie, dar ma framanta gandul ca mama va pati ceva cat timp voi fi plecat din cauza ca tata este agresiv.
Bunicii de care am vorbit mai sus repet ca sunt parintii tatalui si ii tin partea deoarece este "baiatul lor". Aceeasi bunici care ii fac de mancare pentru ca el nici atata lucru nu stie sa faca :)
In caz ca sunteti doritori sa cititi romanul scris mai sus va multumesc mult si orice raspuns este binevenit. In final m-ar interesa ce se poate face pentru ca mama sa dea cel mai convenabil divort cu impartire de bunuri(prin notariat sau judecatorie).
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2017
cubeklan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 01:42, 18 Iunie 2017
Ce bunuri au impreuna, in afara de apartamentul inchiriat ? casa in care locuiti e bun comun al lor ? inteleg ca mama e administrator al magazinului, dar e si asociat ?

Mama poate cere divortul si la judecatorie, nu trebuie sa astepte dupa el pana va fi de acord.
Dupa divort, cere partajul, poate cere ca apartamenul sa ii fie lui atribuit, ei, casa.
Daca mai face scandal, sa sune le politie.
Poate cere tot la judecatorie emiterea unui ordin de restrictie si protectie, si evacuarea ca masura de protectie, insa are nevoie sa dovedeasca ca e in pericol.

Da, este si asociat. Casa in care locuim este bun comun. Alte bunuri pe care le au sunt doua masini.
Dacă este hotărâtă sa divorțeze iar tatăl dvs nu este, poate introduce acțiune de divort în instanta. Apoi se va face și partajul. Trebuie sa aiba și martori pt a dovedi agresiunea soțului.
In conditiile in care poate dovedi motivele de divort poate sa se adreseze si la instanta.
Daca se inteleg sa mearga la notar.
Daca nu se inteleg ajung la judecata obligatoriu.
Restul detaliilor concrete ar genera discutii foarte lungi pentru a se analiza in tot intreaga situatie si ceea ce este bine sau rau in raport de cel mai mic detaliu concret posibil.
Mama dvs. ar trebui sa stie cel mai bine cum ar fi mai indicat.

Mie nu imi pare ca se vor intelege si este bine sa isi caute deja avocat ca sa se pregateasca de proces.
cubeklan a scris:

Da, este si asociat. Casa in care locuim este bun comun. Alte bunuri pe care le au sunt doua masini.


si apartamentul al cui e?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma ameninta ca ma da afara din casa cosmin87c cosmin87c Buna ziua am 24 de ani Am o problema cu tata care pot sa zic ca ii alchoolic ca ii beat tot timpu cand nu lucreaza sau lucreaza in tura de dimineata ... (vezi toată discuția)
Tatăl alcoolic ne amenință pe mine și pe mama că ne dă afară din casă. ce e de făcut într-o asemenea situație? throwawayaccount throwawayaccount Buna ziua! Am niste probleme in familie cu tatal meu si nu stiu ce sa fac. Stau intr-un apartament care e pe numele tatalui meu impreuna cu mama si el. Mai ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului, schimbare nume in certificatul de nastere ana1993 ana1993 buna seara, sunt mamica unei fetite de o luna jumatate, si am probleme cu sotul ( actualmente suntem in divort). Pentru a intelege problema pe care o am voi ... (vezi toată discuția)