avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restricție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restricție

E legal ca intr-un spital public, una din condiții sa fie 'fără vechime in specialitate? Eu m-am întors in țara de puțin timp, si as vrea sa știu ce pot face....
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 19 Iunie 2017
Condiţiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoana care participă la concursul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se stabilesc, pe baza fişei postului, la propunerea structurilor în al căror stat de funcţii se află funcţia vacantă.

Pentru posturile vacante de asistent medical pot participa la concurs persoane care îndeplinesc condiţiile generale şi specifice stabilite prin fişa postului.

Prin urmare, exista posibilitate ca una dintre conditii sa fie "fara vechime in specialitate".
Este, dar nu se numește discriminare? Este legal si logic sa se pună o astfel de restricție?
Este legal daca legea permite ca angajatorul sa stabileasca condiţiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoana care participă la concursul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca la un concurs pentru un post nedidactic la o scoala, ... Marianvkp Marianvkp Este legal ca la un concurs pentru un post nedidactic la o scoala, sa se ceara vechime in invatamant (1 an pe orice post). Postul este de administrator ... (vezi toată discuția)
Important! Crys ciuci Crys ciuci Buna ziua. Anuntul privind organizarea concursului de incadrare a posturilor vacante pentru postul de economist debutant in birou achizitii si monitorizare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! impunerea ca si o conditie, cunoasterea unei limbi ... ranedo ranedo Buna ziua! Impunerea ca si o conditie, cunoasterea unei limbi straine (maghiara) este legala, pentru ocuparea unui post, prin concurs, la o primarie? Cu ... (vezi toată discuția)