avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Impunerea ca si o conditie, cunoasterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Impunerea ca si o conditie, cunoasterea unei limbi ...

Buna ziua!
Impunerea ca si o conditie, cunoasterea unei limbi straine (maghiara) este legala, pentru ocuparea unui post, prin concurs, la o primarie?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 22 Martie 2021
La concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite prin fişa postului pentru ocuparea respectivei funcţii contractuale.

Condiţiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoana care participă la concursul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se stabilesc, pe baza fişei postului, la propunerea structurilor în al căror stat de funcţii se află funcţia vacantă.
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns! Dar "conditie, cunoasterea unei limbi straine (maghiara) este legala,"? Cu stima,
Daca este mentionata ca si condiţie specifica stabilita prin fişa postului , atunci da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare irinel_stan irinel_stan Pentru anagajarea unui paznic in cadrul unei primarii, la concursul de ocupare a postului scos la concurs, este legal sa se ceara o experienta de minim 9 ani ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 - conditii de participare la concurs ptr. postul de conducere contabil sef, in cadrul institutiei publice -asistenta sociala, (vezi toată discuția)
Restricție Danielina Danielina E legal ca intr-un spital public, una din condiții sa fie \'fără vechime in specialitate? Eu m-am întors in țara de puțin timp, si as vrea sa știu ce ... (vezi toată discuția)