avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna ziua! Este adevarat ca daca nu au trecut 2 ani de la terminarea studiilor superioare (curs de zi) am dreptul la indemnizatie???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:04, 17 Iunie 2017
OUG 111/2010
art.2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua şansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
...

Este vorba de ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului si nu datei absolvirii studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Anna Maria Emilia Anna Maria Emilia Buna ziua!sunt eleva la Frecventa redusa in ultimul an si sunt insarcinata in 4 saptamani as putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului ,sau ... (vezi toată discuția)
Pot primi maternitate daca sunt studenta in an terminal si urmeaza sa ma inscriu la master? Iulia_Pop13 Iulia_Pop13 La inceputul lunii iulie imi voi sustine lucrarea de licenta, iar imediat dupa aceea intentionez sa ma inscriu la masterat. Intrebarea mea este, daca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Adinator Adinator Pot beneficia de concediu pt cresterea copilului daca ma inscriu la scoala acum si urmeaza sa nasc in noiembrie? (vezi toată discuția)