avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de inserție

Buna, sunt învățătoare angajata pe perioada determinata, am primit continuitate și pe anul următor, dar eu in octombrie trebuie sa nasc. Deci ar trebui sa intru in concediu de creștere a copilului. As putea să mă întorc la școala în semestrul 2? Primesc supliment de inserție? Până când daca sunt pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 17 Iunie 2017
1. In general, c.i.m. il aveti pe o durata de 1 an.

2. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte”.

3.
..... dar eu in octombrie trebuie sa nasc. ..

In speta, va trebui sa reveniti la munca anterior datei cand se implinesc cele 60 de zile (de exemplu, data nasteti in 15 oct , atunci reveniti anterior datei de 15 august 2019).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când te întorci la serviciu fără sa fii penalizat la acordarea stimulentului de inserție Uituc Uituc În data de 02.III.2018 fiica mea a implinit 2 ani. Eu am revenit în activitate la data de 04.12.2018 în dorința de a beneficia de stimulentul de inserție ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Melania83 Melania83 Buna ziua. As dori sa stiu cum pot beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ani in conditiile in care eu am mers de pe un CIC pe altul, adica primul ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediu crestere copil Alexcovacel Alexcovacel Buna ziua! Va rog mult sa imi spuneti cu cat timp inainte ar trebui sa ma intorc la munca, daca doresc stimulentul de insertie. Perioada concediului este de 2 ... (vezi toată discuția)