avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fals in declaratii...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fals in declaratii...

Salut,
Acum o luna si jumatate, pe grupul de facebook al blocului unde locuiesc un indivit mi-a adus amenintarii si m-a acuzat cum ca as fi aruncat cu nu stiu ce prostii de pe balcon. Nimic real, nu ne cunosteam,blocul e nou, si a incercat sa ma intimideze.
Okay, am fost la politie si l am reclamat pentru amenintarile facute, l-au si amendat cu amenda cuprinsa intre 200-1000lei.
Acum eu vreau sa l dau si in judecata, pentru prejudicii de imagine. Respectivul a mai gasit pe cineva care sa declare la politie ca m-a vazut si el ca aruncam cu sticle dupa cainii vagabonzi... Politistul nu la crezut, dar eu vreau sa -l "tarai" si pe al 2 lea mincinos in proces, cel care a mintit in declaratii.
Intrebarea este:
In plangerea pentru prejudicii de imagine pot sa-l adaug si pe a 2-lea mincinos cum ca a batut campii pe la politie aiurea si ca mintit in declaratii? El nu are ce sa porbeze.

Multumesc

P.S Mai am o intrebare:
In dimineata asta am formulat si depus o plangere impotriva celor CNADNR cu dovezi cu tot, nu mi-a trebuit avocat.
In acest proces care urmeaza sa-l intentez impotriva astuia care mi a adus prejudicii de imagine este cazul sa contactez un avocat?
Am discutiile de pe grup, el a fost anchetat,recunoscut si amendat de politie. Deci acolo o sa adaug si numarul de dosar al politiei si cei de la judecatorie vor avea o copie si dupa acel dosar.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:20, 8 Septembrie 2017
Daca doriti sa intentati o actiune in raspundere civila delictuala pentru prejudicii de imagine, puteti sa o faceti fara probleme, bazandu-va in principal pe dispozitiile Codului civil in vigoare, daca exista o fapta ilicita, daca exista un prejudiciu care este cert si care nu a fost reparat pana in momentul prezent si care este urmare a unei incalcari a dreptului ori a interesului dvs legitim, daca exista o legatura de cauzalitate intre fapta respectivei persoane si prejudiciul pe care il invocati dvs (si se pare ca exista) si daca persoana a savarsit fapta cu vinovatie, aici vorbim in principal de vinovatie directa sau indirecta, si bineinteles daca peste toate cele de mai sus nu se suprapune, si probabil ca nu se suprapune, o cauza care sa inlature caracterul ilicit al faptei ori o cauza care sa inlature raportul cauzal dintre fapta si prejudiciu. Dupa caz, prin actiunea introdusa trebuie sa urmariti atat repararea prejudiciului moral, cat si cel material, daca considerati ca este incident. Fata de toate cele de mai sus, trebuie facuta precizarea ca nu pârâtul trebuie sa probeze, ci aceasta sarcina revine reclamantului, adica dvs., pentru ca este firesc ca dvs sa va dovediti pretentiile conform regulilor consacrate onus probandi incumbit actor si probatio incubit ei qui dicit, non ei qui negat si in consecinta sa castigati procesul. Iar cu privire la intrebarea, daca este cazul sa contactati un avocat, se poate afirma fara frica de eroare ca nu este cazul sa contactati un avocat, cu atat mai mult cu cat deja ati formulat si depus o plangere impotriva celor CNADNR cu dovezi cu tot, fapt care denota fara putinta de tagada ca aveti o oarecare experienta in astfel de cereri si litigii in fata instantelor de judecata.
Multumesc pentru raspuns. Am inteles absolut tot din ce ati scris mai sus.
Nu, pana in zilele noastre am fost foarte delasator, nu am dat curs situatiilor de gen. Asta pana vineri, pana cand am fost nevoit sa contest o amenda de 250lei. Avocatii mi-au cerut mult peste cei 250lei ca sa-mi depuna dosarul. Ma aflu intr-o perioada in care chiar am mult timp liber, asta dupa ce-mi duc fata la gradinita. Am pus mana pe net, daca pot spune asa, si am incercat sa ma descurc singur. Situatia cu CNADNR este simpla. Cumparatorul nu si-a achitat rovineta dupa ce mi-a cumparat masina. La data si ora in care el a fost prins circuland fara rovineta masina fusese scoasa din evidentele mele fiscale. Am adaugat contractul de vanzare-cumparare, copie dupa fiscalul de la vremea respectiva , copie dupa buletinul cumparatorului si cam atat + plangerea in care imi explic situatia.

O sa mai adaug aici inca doua situatii in care ma aflu, situatii pe care trebuie sa le contest. Probabil ca luni o sa mai deschid un topic. Multumesc inca o data pentru raspuns. Mă ajuta mult sa stiu ca eu trebuie sa-mi probez nevinovatia si cred ca pot sa o fac cu succes.
Salut, in momentul de fata formulez o plangere pentru prejudicii de imagine si intentia unei persoane de a-mi iduce starea de teama, asta dupa ce acum cateva zile respectivul a fost amendat pentru amenintarile facute. Bun, respectivul a gasit pe cineva care sa minta intr-o declaratie ca eu am facut diverse lucrurii, lucruri prin care pot sa le dovedesc ca find neadevarate. Declaratie care m-a facut sa rad mult dupa ce am aflat ce contine. O declaratie penibila.
Okay, am dovezi solide ca respectivul mi-a adus prejudicii de imagine si o sa le adaug la plangere...
Acum nu l-as ierta nici pe al 2 lea personaj care a batut campii si vreau sa intreb daca acesta se incadreaza la fals in declaratii? Si ce as putea sa cer in situatia lui?
Multumesc
Trebuie deschisa actiune civila.
Nu prin plangere penala la politie se judeca cazul dvs.
Salut, am rezolvat situatia cu politia. Cel care mi-a adresat amenintarile mai sus mentionate a fost amendat.
Azi am formulat plangerea si maine o sa initiez o actiunea civila pentru prejudicii de imagine.

Alte discuții în legătură

Am participat într-un grup la o discuție. nu am fost de acord ... Mirela1964 Mirela1964 Am participat într-un grup la o discuție. Nu am fost de acord cu propunerile făcute. O persană din grup a început să-mi aducă prejudicii de imagine. Pot ... (vezi toată discuția)
Daune morale ioananecula ioananecula Sotul meu a fost acuzat de IJJ Dimbovita si inaintata plingere prealabila la parchet, pentru :fals in declaratii: invocind ca nu a spus adevarul ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Afirmatii false ale unei persoane au dus la incetarea unui contract Mytro Mytro Buna ziua, Avem o firma de administrare imobile in familie si de curand am pierdut un contract la o asociatie de proprietari datorita unei persoane din ... (vezi toată discuția)