avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua! Sunt cetatean indian casatorit cu o romanca, de 2 ani. Ne-am casatorit in India si am stabilit sa ramanem acolo, dar din cauza presiunilor sotiei am venit in Romania dupa mai putin de 2 luni de la casatorie. Astfel am stabilit sa ramanem definitiv in Bucuresti si sa deschid o afacere aici, deoarece am inteles ca dupa 5 ani pot primi cetatenie.
Problema e ca dupa doi ani, in care eu am investit in casa parintilor sotiei, masina, apartament, afacere, ea a inceput un comportment ciudat si am descoperit ca ea are o relatie. Apoi au inceput discutiile si Ma ameninta ca divorteaza si ca afacerea se va termina, ma va trimite in tara mea, daca nu accept situatia.
Poate divorta aici in Romania fara acordul meu? Daca accept situatia pana la incheierea perioada de 5 ani, cum se va face partaj? Se va imparti si compania? Mentionez ca nu avem copii impreuna, doar din casatorii anteriore
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:15, 17 Iunie 2017
Buna ziua,
Da, se poate divorta fara a exista un acord al paratului.
A se studia art. 373 C.Civ.
Poate divorța. Trebuie să vă apărați corespunzător, iar dacă considerați că nu aveți vreo culpă la desfacerea căsătoriei puteți să vă opuneți divorțului.
Bună ziua. Partajul presupune împărțirea bunurilor imobile și mobile pe care soții le au achizitionat în timpul căsătoriei. Contează f mult probatoriul administrarte in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria in cipru ioana1977 ioana1977 am cunoscut un barbat de origine indiana in Cipru,cand am fost in concendiu vara asta,care lucra acolo.ne-am placut si ne-am zis ca ar trebui sa ne ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea casatoriei din india in romania simonadav simonadav buna ziua,am si eu o problema...sunt romanca si m-am casatorit cu un indian in india, acum am venit in tara sa nasc si am inteles ca imi treb apostila ca sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian cu acte de rezidenta in italia Octavialuiza Octavialuiza Buna seara.Va rog sa ma ajutati , ce acte sunt necesare pentru casatorie civila dintre o romanca si un cetatean indian cu acte de rezidenta in Italia. ... (vezi toată discuția)