avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... OUG 80/2013 si recursul.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

OUG 80/2013 si recursul.

Am pierdut un proces, insa mi s-a adus la cunostinta ca hotararea nu este definitiva, ca pot introduce actiunea in recurs.

Recursul se timbreaza conform art.24, din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru in valoare de 100 de lei.
raportate la art.16 din OUG nr.80/2013 privind taxele judiciare de timbru.

Pe langa timbrarea recursului (100 lei), conform art 16 din OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, va trebui sa mai platesc inca 50 de lei pentru anularea a unui act precum si recunoasterea dreptului pretins.

Faptul ca aceste taxe judiciare trebuie achitate la primarie, iar primaria va elibera chitanta/chitantele doveditoare ca am platit taxele mentionate mai sus, in cazul de mai sus, cand va trebui sa ma adresez functionarei de la primarie, va trebui sa solicit o chitanta in valoare de 100+50=150 lei sau sa solicit doua chitante cu fiecare suma platita separat?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:25, 19 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Osingura chitanta cu mentiunea" taxe judiciare timbru", in aceasta chitanta solicitati sa se treaca destinatia fiecarei sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanþa de urgenþã nr. 80/2013. taxele judiciare pentru recurs împotriva hotãrârii pronunþate într-o cauzã având ca obiect divorþ elena20a elena20a Buna tuturor, A aparut : http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_80_2013_taxele_judiciare_de_timbru_ordonanta_de_urgenta_80_2013.php In conditiile ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele judiciare de timbru pentru daunele materiale și morale? Decebal58 Decebal58 Daca se solicita, daune morale si materiale, se plateste vreo taxa? Care este valoarea acesteia? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara pentru restituirea timbrului de mediu? gigelas gigelas Buna ziua, As dori sa stiu ce taxa judiciara de timbru trebuie achitata acum,pentru o cerere de restituire a timbrului de mediu (noua taxa auto). Pana ... (vezi toată discuția)