avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care sunt taxele judiciare de timbru pentru daunele ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care sunt taxele judiciare de timbru pentru daunele materiale și morale?

Daca se solicita, daune morale si materiale, se plateste vreo taxa?
Care este valoarea acesteia?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 12:50, 9 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
10% din valoarea pretinsa dar nu mai mult de 300 de lei.
art. 16 lit. b OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru
Multumesc...va rog sa-mi spuneti daca, se poate aplica preved. art.3, art.7, sau art.29 al. 4, toate din o.u.g.80, avand in vedere ca, vreau sa solicit daune materiale si morale, unor functionari publici....Cu multumiri anticipate...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Taxa judiciara de timbru ptr.daune morale este de 100lei conf.art.7 OUG nr.80/2013 iar taxa judiciara ptr.daune materiale la valoarea obiectului cererii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
DAN POPESCU a scris:

Taxa judiciara de timbru ptr.daune morale este de 100lei conf.art.7 OUG nr.80/2013 iar taxa judiciara ptr.daune materiale la valoarea obiectului cererii.


Faceti confuzie intre daunele morale pentru atingeri aduse onoarei si demnitatii care se timbreaza cu suma fixa de 100 lei si daune morale din indiferent ce alt delict civil care se timbreaza la valoarea obiectului cererii cu 10% dar nu mai mult de 300 lei.
@Adalbert Gabriel Gazdovici Nu va suparati care este articolul de lege care prevede asta, ca mie mi-au luat 605 lei pentru daune morale de 10.000 lei.

Alte discuții în legătură

Taxele judiciare pentru daune morale pentru vatamarea reputatiei sunt cumulative? eusaisapte eusaisapte Taxele judiciare pentru daune morale pentru vatamarea reputatiei sunt cumulative? Art. 7 din OUG 80/2013 Actiunile privind stabilirea si acordarea de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri Intampinare Intampinare Daca la plangerea contraventionala formulata impotriva MAI - IGPR (proces-verbal)- in calitate de petent doresc si despagubiri, este obligatorie si plata taxei ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru daune morale emil6702 emil6702 Buna seara, Actiunile in raspundere civila delictuala cu solicitare de daune morale si eventual materiale se timbreaza? Va multumesc. (vezi toată discuția)