avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Despagubiri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Despagubiri

Daca la plangerea contraventionala formulata impotriva MAI - IGPR (proces-verbal)- in calitate de petent doresc si despagubiri, este obligatorie si plata taxei de timbru la valoarea solicitata sau exista si exceptii de care pot beneficia?

Astept raspuns urgent.

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Intampinare , utilizator 02:23, 15 August 2014
Conform art. 7 din OUG 80/2013, datorati taxa de timbru daca solicitati daune morale.

Art. 7
Actiunile privind stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei unei persoane fizice se taxeaza cu 100 lei


Daca solicitati daune materiale, se timbreaza la valoare.

Pentru scutirea de la plata taxelor de timbru, puteti formula cerere de ajutor public judiciar, daca indepliniti conditiile prevazute de lege.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
Multumesc frumos pentru raspuns. Voi formula o cerere de scutire uzitand de OUG nr. 51/2008, ordonanta de urgenta privind ajutorul public judiciar in materie civila.
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
Intampinare, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar ionmarius75 ionmarius75 spuneti-mi va rog cit ar trebui sa platesc pentru intentarea un proces de daune morale in valoare de 30 000 lei(taxa de timbru si onorariul unui avocat).Daca ... (vezi toată discuția)
Taxele judiciare pentru daune morale pentru vatamarea reputatiei sunt cumulative? eusaisapte eusaisapte Taxele judiciare pentru daune morale pentru vatamarea reputatiei sunt cumulative? Art. 7 din OUG 80/2013 Actiunile privind stabilirea si acordarea de ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele judiciare de timbru pentru daunele materiale și morale? Decebal58 Decebal58 Daca se solicita, daune morale si materiale, se plateste vreo taxa? Care este valoarea acesteia? (vezi toată discuția)