avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare cumpărare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere și uzufruct

Avem un act de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere și uzufruct viagera cu 2 persoane. Una a decedat. După decesul cealaltă persoana a adus o nepoata sa locuiască cu ea și dorește rezilierea contractului. Eu am făcut investiții mari în casă circa 13000 lei acum 8-9 ani. Rudelor le place casa și o vor . Ce am de făcut pentru ca situația este stresantă și așa stăteam 4 persoane intr o camera 2 adulți și 2 adolescente. Acum stau cu o străină care folosește utilitățile pe care le plătesc eu și baia toaleta etcetera noi fiind nevoiți să dezinfectamă tot timpul să nu ne îmbolnăvim de ceva. Este normal așa ceva? Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:46, 19 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti s-o evacuati pe nepoata, intretinuta si-a rezervat uzufructul (folosinta) si practic poate sa stea cu cine vrea, cat traieste, poate inchiria etc.Va poate da afara pe dvs, daca in contract nu e stipulat ca aveti dreptul sa locuiti cu ea.In ce priveste rezilierea contractului, nu se poate numai daca dovedeste ca dvs nu respectati clauzele contractuale in sensul ca nu o intretineti si nu respectati clauza de uzufruct. Nu sunteti insa obligata sa achitati si cheltuielile cu utilitatile ale nepoatei .Fata de nepoata nu aveti nicio obligatie.
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie intre mine si tatal meu cu o singura clauza uzufruct viager dNyy dNyy Bună ziua, Am să descriu în câteva rânduri: (sper să mă lămurească cineva) Tatăl și mama mea au cumpărat un apartament în ... (vezi toată discuția)
Buna seara! o batrana care are sotul si copiii ... Mona-Claudia Mona-Claudia Buna seara! O batrana care are sotul si copiii morti, dar are colaterali (frate si sora cu ai lor copii) si un nepot minor dupa copilul ei mort, poate face ... (vezi toată discuția)
Revocarea donatiei luiza_luana luiza_luana Domnul X, in varsta de 80 ani, (tatal meu) si Doamna X au donat casa si terenul aferent fiicei Doamnei X si nepoatei acesteia, care la randul lor au donat cu ... (vezi toată discuția)