avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobândire permis italienesc suspendatfara examen?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobândire permis italienesc suspendatfara examen?

Buna ziua tuturor
Dețin permis italienesc si in urma cu putina vreme mi-a fost suspendat pt depășirea liniei continua pt o perioada de 30 de zile.
N-am facut nicio contestație, am plătit amenda contravenționala si astept ziua să-l recuperez..
Intrebarea e următoarea:
Care sunt pașii pt a-mi redobândi permisul?
Imi pot recupera permisul (italienesc) fără niciun fel de problema? Nu trebuie sa susțin niciun fel de examinare gen 13/15 nu?
Multumesc pt răspunsuri
Cel mai recent răspuns: Costi994 , utilizator 09:02, 20 Iunie 2017
Ati solicitat politiei sa nu va fie trimis permisul autoritatilor emitente?
Eu am domiliciul aici in tara
Nu mi-au zis nimic referitor la trimiterea permisului in Italia
Dupa retinerea permiselor acestea sunt trimise autoritatii emitente astfel ca permisul se va trimite in Italia.
Ok
Insa referitor la examinare?
Nu dau niciun examen pt depășirea liniei continua nu?
Testul 13/15 se da atunci cand este prevazut numai de catre conducatorii auto care au permisul eliberat de autoritatile romane.

Art 106-OUG195
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104.

Alte discuții în legătură

Permis suspendant - cetatean straine Fabiooo Fabiooo Buna ziua, m a fost retinut permisul de conducere emis in Italia, pentru conducere sub alcol (0.18 mg/l) pentru 90 zile. Politist care m a retinut m a spus ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere 30 de zile bogdan293 bogdan293 Mi-a fost suspendat pemrmisul pentru 30 de zile, pentru incalcarea liniei continue. Precizez ca permisul mi-a fost suspendat in alt judet decat cel in care am ... (vezi toată discuția)
Reducerea perioadei de suspendare permis strain CIPRIANGAB CIPRIANGAB Buna ziua! Cu trei saptamani in urma mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ca am depasit viteza legala pe un sector de drum public, pentru o perioada ... (vezi toată discuția)