avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto

Am cumparat un autovehicul anul trecut din strainatate. Anul acesta am inmatriculat-o in Ro. Nu inteleg de ce trebuie sa platesc impozitul si pe anul trecut, avand in vedere ca autovehiculu nu era inregistrat in Ro.
Cel mai recent răspuns: marinelagiurgiu , utilizator 14:26, 1 August 2017
eu am platit taxa pe 4 ani desi nu era inmatriculata in ro .
Consider ca este o mare discriminare intre persoane fizice si persoane juridice in conditiile in care Constitutia Romaniei spune ca cetatenii sunt egali in fata legii. O persoana juridca care are obiect de activitate comert cu mijloace de transport si inregistreaza aceste mijloace de transport in evidentele contabile ca marfa, este scutita de plata impozitului pe cand o persoana fizica este obligata sa plateasca impozit de la data dobandirii chiar daca acesta nu a fost inmatriculat in Romania decat dupa cativa ani datorita taxei de prima inmatriculare care s-a dovedit a fi nelegala. Ce sanse avem in instata pentru recuperarea acestui impozit calculat retroactiv de la data dobandirii mijlocului de transport si nu de la data inmatricularii. Astept opinia unui specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod fiscal 2012-impozit auto claus12345 claus12345 Buna seara. Vreau sa intreb specialistii daca in conditiile in care: - in codul fiscal aplicabil in anul 2012 este mentionat ca autoturismul pana la data ... (vezi toată discuția)
Taxa pe mijlocul de transport mihamateo mihamateo buna ziua ,am cumparat o masina si urmeaza sa o inmatriculez in romania ,de cand platesc eu taxa ?din momentul inmatricularii sau din momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Impozit auto la prima inmatriculare mariasympatico mariasympatico Ziua buna, In data de 05.05.2012 am cumparat in baza unui contract de vanzare-cumparare un autoturism NEINMATRICULAT(adus din Germania). In 13.11.2012 am ... (vezi toată discuția)