avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum fac dovada neprimirii notificarii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum fac dovada neprimirii notificarii

Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de domiciliu, insa semnatura nu este a mea si nici a sotiei. Nu cunosc a cui este semnatura. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in momentul de fata pentru a fi inscris la masa credala, fiind creditor persoana fizica a societatii aflata in faliment. Ce dovezi trebuie sa depun? Copie de pe evidenta contabila, cont creditori diversi?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Greceanu , Expert judiciar 19:48, 24 Septembrie 2009
Multumesc pentru raspunsuri insa trebuie sa fac urmatoarele precizari. Eu am fost administratorul acestei societati si am imprumutat societatea in timp. La deschiderea procedurii am figurat cu un anumit sold, sold pe care l-am scris in tabelul privind creditorii inaintat lichidatorului conform legii. Intr-o discutie cu acesta am dedus ca s-a intrunit adunarea creditorilor si am fost astazi si am intrebat de ce nu am fost si eu invitat. Raspunsul a fost ca nu figurez in tabelul definitiv al creantelor pentru ca nu am solicitat acest lucru. Mi s-a motivat ca am fost notificat si mi s-a aratat confirmarea de primire. Acum mai pot face ceva?
valeriugreceanu a scris:
am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de domiciliu, insa semnatura nu este a mea si nici a sotiei. Nu cunosc a cui este semnatura. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in momentul de fata pentru a fi inscris la masa credala, fiind creditor persoana fizica a societatii aflata in faliment. Ce dovezi trebuie sa depun? Copie de pe evidenta contabila, cont creditori diversi?

Buna ziua,

Textul Legii nr. 85/2006, completata si modificata spune:

Art. 61
(1) In urma deschiderii procedurii, administratorul judiciar va trimite o notificare tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor in conformitate cu art.28 alin.(1) lit.c) ori, dupa caz, in conditiile art.32 alin.(2), debitorului si oficiului Registrului comertului sau, dupa caz, registrului societatilor agricole sau altor registre unde debitorul este inmatriculat/inregistrat, pentru efectuarea mentiunii.
(3) Notificarea prevazuta la alin.(1) se realizeaza conform prevederilor Codului de procedura civila si se va publica, totodata, pe cheltuiala averii debitorului, intr-un ziar de larga circulatie si in Buletinul procedurilor de insolventa.

Art. 62
(1) Notificarea va cuprinde:
a) termenul-limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la sentinta de deschidere a procedurii, pronuntata ca urmare a cererii formulate de debitor, in conditiile art.32 alin.(1), precum si termenul de solutionare a opozitiilor, care nu va depasi 10 zile de la data expirarii termenului de depunere a acestora;
b) termenul-limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului, care va fi de maximum 60 de zile de la deschiderea procedurii, precum si cerintele pentru ca o creanta inregistrata sa fie considerata valabila;
c) termenul de verificare a creantelor, intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar al creantelor, care nu va depasi 30 de zile pentru procedura generala sau, respectiv, 15 zile, in cazul procedurii simplificate, de la expirarea termenului prevazut la lit.b);
d) termenul de definitivare a tabelului creantelor, care nu va depasi 30 de zile in cazul procedurii generale si, respectiv, 15 zile in cazul procedurii simplificate, de la expirarea termenului corespunzator fiecarei proceduri, prevazut la lit.c); e) locul, data si ora primei sedinte a adunarii creditorilor, care va avea loc in maximum 5 zile de la expirarea termenului prevazut la lit.c).
(2) In functie de circumstantele cauzei si pentru motive temeinice, judecatorul-sindic va putea hotari o majorare a termenelor prevazute la alin.(1) lit.b), c) si d) cu maximum 30, 15, respectiv 15 zile.

Art. 66
(1) Toate creantele vor fi supuse procedurii de verificare prevazute de prezenta lege, cu exceptia creantelor constatate prin titluri executorii.
(3) Toate creantele prezentate pentru a fi admise si inregistrate la grefa tribunalului vor fi prezumate valabile si corecte daca nu sunt contestate de catre debitor, administratorul judiciar sau creditori.

Art. 72
(1) Ca rezultat al verificarilor facute, administratorul judiciar/lichidatorul va intocmi si va inregistra la tribunal un tabel preliminar cuprinzand toate creantele impotriva averii debitorului, precizand ca sunt: chirografare, garantate, cu prioritati, sub conditie sau nescadente si aratand pentru fiecare numele/denumirea creditorului, suma solicitata de creditor si suma acceptata de administratorul judiciar.
(3) Tabelul preliminar va fi, totodata, afisat de grefa la usa instantei, intocmindu-se in acest sens un proces-verbal de afisare, si va fi comunicat debitorului. Dupa afisare, creditorii inscrisi in tabelul preliminar pot participa la adunarile creditorilor.
(4) O data cu afisarea tabelului, administratorul judiciar/lichidatorul va trimite de indata notificari creditorilor, ale caror creante sau drepturi de preferinta au fost trecute partial in tabelul preliminar sau inlaturate, precizand totodata si motivele.

Art. 73
(1) Debitorul, creditorii si orice alta parte interesata vor putea sa formuleze contestatii cu privire la creantele si drepturile de preferinta trecute de administratorul judiciar/lichidator in tabelul preliminar al creantelor.
(2) Contestatiile trebuie depuse la tribunal cu cel putin 10 zile inainte de data stabilita, prin sentinta de deschidere a procedurii, pentru definitivarea tabelului de creante atat in procedura generala, cat si in procedura simplificata.
(3) La termenul stabilit prin sentinta de deschidere a procedurii pentru definitivarea tabelului de creante, judecatorul-sindic va solutiona deodata, printr-o singura sentinta, toate contestatiile, chiar daca pentru solutionarea unora ar fi nevoie de administrare de probe; in acest din urma caz, judecatorul-sindic poate sa admita, in tot sau in parte, creantele, in mod provizoriu, la masa credala, atat in ceea ce priveste deliberarile, cat si repartitiile.
(4) Daca se admite creanta fara dreptul de preferinta pretins, aceasta va participa la repartitiile sumelor obtinute din valorificarea bunurilor negrevate de garantii.
(5) Din sumele care s-ar obtine din valorificarea bunurilor supuse dreptului de preferinta contestat se va consemna partea ce s-ar cuveni acelei creante.

Art. 74
(1) Dupa ce toate contestatiile la creante au fost solutionate, administratorul judiciar/lichidatorul va inregistra, de indata, la tribunal si va avea grija sa fie afisat la sediul acestuia tabelul definitiv al tuturor creantelor impotriva averii debitorului, aratand suma, prioritatea si situatia - garantata sau negarantata - a fiecarei creante.
(2) Dupa inregistrarea tabelului definitiv, numai titularii creantelor inregistrate in tabelul definitiv pot sa participe la votul asupra planului de reorganizare sau la orice repartitii de sume in caz de faliment in procedura simplificata.

Art. 75
(1) Dupa expirarea termenului de depunere a contestatiilor, prevazut la art.73 alin.(2), si pana la inchiderea procedurii, orice parte interesata poate face contestatie impotriva trecerii unei creante sau a unui drept de preferinta in tabel definitiv al creantelor, in cazul descoperirii existentei unui fals, dol sau erori esentiale care au determinat admiterea creantei sau a dreptului de preferinta, precum si in cazul descoperirii unor titluri hotaratoare si pana atunci necunoscute.
(2) Judecarea contestatiei se va face de judecatorul-sindic, dupa citarea contestatorului, a creditorului care detine creanta contestata, daca acesta nu este chiar contestatorul, a administratorului judiciar/lichidatorului, a membrilor comitetului creditorilor si a oricarei alte parti interesate, dupa caz.
(3) Pana la judecarea irevocabila a contestatiei, judecatorulsindic va putea declara creanta sau dreptul de preferinta contestat ca admis numai provizoriu.

Studiati va rog textul si daca mai sunt intrbari, reveniti

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
legalmgm, utilizator
valeriugreceanu a scris:
Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de domiciliu, insa semnatura nu este a mea si nici a sotiei. Nu cunosc a cui este semnatura.

In privinta notificarii si a ne-recunoaterii semnaturii, discutati cu un avocat pentru o eventuala inscriere in fals (asupra semnaturii ce nu va apartine)
Va multumesc foarte mult d-le legalmgm. Intr-adevar raspunsuri profesioniste!!!
In legatura cu consultarea unui avocat incerc sa va spun ca vreau sa fac totul singur. Nu stiu daca ma intelegeti.
Cu deosebita consideratie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)
Ce face angajatul cand firma intra in insolventa simonamuresan simonamuresan Buna ziua, am o întrebare legata de problema pe care o am ca angajat a unei firme, care a intrat de circa 3 săptămâni in insolventa si am întrebat mai ... (vezi toată discuția)