avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot fi evitate orele de munca in folosul comunitatii?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot fi evitate orele de munca in folosul comunitatii?

Am un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului si din cauza unor situatii mai delicate am fost sfatuit de avocat sa accept un acord de recunoastere a vinovatiei, ceea ce am si facut. Am primit un an de inchisoare cu suspendare sub supraveghere 2 ani(care se termina anul asta in noiembrie) si 120 ore munca in folosul comunitatii.

Intrebarea mea este: ce se intampla daca refuz sa fac acele ore? Pot primi o amenda pe care sa o platesc? Motivele pentru care imi vine greu sa le fac sunt mai multe: am loc de munca in doua schimburi, locul unde trebuie sa le fac este departe etc..

Multumesc anticipat de raspuns!
Cel mai recent răspuns: Pardos , utilizator 10:47, 21 Aprilie 2018
Buna ziua,
Da mergand la penitenciar!
Nu puteti evita munca in folosul comunitatii.
Avocatul dvs. ce a spus?
Este riscant sa refuzati, textul de lege prevede ca, dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
Dupa cum vedeti,nu se pune problema evitarii,doar daca,se executa pedeapsa in penitenciar.
Bună ,am o întrebare ,se pot plati zilele de muncă în folosul comunității

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutare în totalitate a numărului de ore în folosul comunității Mircea Ion Amariei Mircea Ion Amariei Am primit 240 de ore in folosul comunității, din care am facut 200, pentru cele 40 de ore pot sa le plătesc? Sau se va redeschide cazul?si voi executa si ... (vezi toată discuția)
Dacă sunt plecat în germania și sunt condamnat la doi ani ... Horatiu06 Horatiu06 Dacă sunt plecat în Germania și sunt condamnat la doi ani sub supraveghere am 60 de zlie în folosul comunității nu am posibilitatea sa fac la ce riscuri ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am nevoie de raspuns. multumesc Constantin Alex Constantin Alex Buna seara oameni buni Am si eu mai multe intrebari. Am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare pentru posesie marihuana, o cantitate foarte mica, ... (vezi toată discuția)