avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere culte religioase
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere culte religioase

Buna ziua,

Daca un salariat anunta ca este de religie musulmana si doreste zile libere de sarbatori , ce ar trebui sa am ? o declaratie pe propria raspundere sau o adresa din partea bisericii unde este arondat prin care mi se comunica cele 3 mari sarbatori religioase?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionbar , utilizator 16:01, 19 Iunie 2017
Buna ziua,

Ar trebui sa prezentati adeverinta de membru al bisericii din care faceti parte, emisa de biserica pe care o frecventati. Daca in acea adeverinta sunt inscrise si zilele aferente celor 3 mari sarbatori religioase este si mai bine.
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2017
ALEXANDRA VASILE, Avocat
multumesc frumos pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)
Liberele de sarbatorile legale Sevy Sevy Buna seara. Am si eu o nelamurire privind liberele din sarbatorile legale si cum se aplica celor din religia musulmana. Mi s-a spus ca legea se aplica la ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale calinbbalan calinbbalan Buna Ziua ! Intrebarea mea se refera la zilele libere platite pt. acest an 2012 mai ales de sarbatorile religioase. De Paste de apartenenta a religiei ... (vezi toată discuția)