avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta.

Tatal copilului dupa divort, primeste copilul, iar domiciliul se stabileste intr-un sat de langa Iasi. Mama renunta la copil si pleaca in alt judet din Romania.
Intre timp, tatal, pleaca cu minorul de 6 ani in Italia, si cu o procura de la mama prin care ii permite sa plece si sa-l inscrie la scoala acolo, ii face actele necesare. Dar mama a tot cerut bani pentru fiecare procura, copilul practic fiind o moneda de schimb.

Acuma ca sa vina cu el in tara si sa plece in vacanta, deoarece pasaportul este expirat, mama iar pretinde bani in acest sens.

Deschide un proces de stabilire costodie copil exclusiva, adica autoritatea parintelui sa fie exclusiva, dar ce instana este competenta? Aceasta de la domiciliul copilului stabilit in Romania, sau de la domiciliul mamei parate?

Alte discuții în legătură

Procura speciala? ionelushh ionelushh buna seara...va cer ajjutorul ,in speranta ca voi pute fi ajutat sint in concubinaj cu cinva...actualmente divortata daca concubina mea....( din divort ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Obtinerea autoritatii parintesti simona-lacatus simona-lacatus buna seara dupa citit si recitit legi, normative, sfaturi si tot ce am mai gasit am decis sa ma adresez dumneavoastra. problema mea este urmatoarea: detin ... (vezi toată discuția)