avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura speciala?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura speciala?

buna seara...va cer ajjutorul ,in speranta ca voi pute fi ajutat
sint in concubinaj cu cinva...actualmente divortata
daca concubina mea....( din divort rezulta doi copii de 10 respectiv 7 ani ) costodia este "exlusiv exercitata de catre mama" iar tatal trebuie sa plateasca o pensie de intretine
daca doamna mea pleaca din Romania...cu unul din copii ,"cel mare este la scoala si nu poate pleca cu mama"
Doamna merge la munca ,urmind ca la vara sa plec si eu cu celalalt copil.
copilul este la scoala si vrem sa termine scoala .apoi sa facem transfer la o scoala din Italia.
Va rog sa-mi spuneti ce fel de procura trebuie sa facem sa fie valabila si sa ma pot ocupa eu in continuare de toate problemele ei ??
cum ar fi :sa fac pasaportul celuilalt copil sa pot sa trec si vama ( pentru ca hotarirea de divort are nevoie dinsa la vama cu copilul cel mai mic)
si tot in procura respectiva daca se poate mentiona sa pot face plingere penala
fostului sot pentru neplata pensiei de intretinere
va multumesc
o seara buna
Cel mai recent răspuns: ionelushh , utilizator 14:48, 30 Aprilie 2012
Mergeti la un notar public pentru o procura speciala prin care s-o reprezentati pe persoana respectiva in fata anumitor institutii , sa incheiati anumite acte in numele acesteia, sa faceti plati si sa incasati bani in numele acesteia etc...
Privind calatoria in strainatate, tot la notar mama isi da acordul ca dvs ( cu datele de identitate) sa-i faceti pasaport copilului si sa iesiti cu el din tara in perioada x.. in directia y. Veti avea nevoie de cazier scos recent la iesirea din tara.
In privinta plangerii penale.. nu cred ca e momentul potrivit, nu sunteti reprezentat al minorului ( nu sunteti/ nu puteti fi numit tutore prin acea procura), mama care are copilul in incredintare nu ar trebui sa lase copilul in grija altcuiva. Daca taticul afla de treaba asta, s-ar putea impotrivi si cere pe calea ordonanteti stabilirea minorului la domiciliul sau.
asa
dar in privinta pensiei de intre tinere? se poate
si as fi cel mai interesa daca se poate o singura procura pentru toate problemele
Acordul privind pasaportul si trecerea frontierei e separata de orice. Pt ridicare drepturi banesti ( alocatie; pensie de intretinere) de la posta e o procura speciala si se intocmeste separat..
S-o reprezentati pe concubina si interesele ei in fata autoritatilor, asociatiei de proprietari.. etc e cu titlu general.
Deci nu puteti face una generala pt tot.
va multumesc acum sunt lamurit intru totul
asta voiam sa stiu
o zi buna tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta. Imparatul Imparatul Tatal copilului dupa divort, primeste copilul, iar domiciliul se stabileste intr-un sat de langa Iasi. Mama renunta la copil si pleaca in alt judet din ... (vezi toată discuția)
Trecerea la vama cu copil minor incredintat tie cu hotarare definitiva si irevocabila Laura_77 Laura_77 Buna seara!!Deci problema sta in felul urmator:sunt divortata din 2011 am un baietel minor de 10 ani care mi-a fost incredintat mie nespecificand in hotarerea ... (vezi toată discuția)
Gasirea si inchiderea tatalui Bubllegum18 Bubllegum18 Buna ziua. Eu am un baiat de 16 ani, tatal lui l-a parasit la 1 an, a incercat sa scape de copil fara ca eu sa stiu ce face el, apoi mi-am recuperat baiatul si ... (vezi toată discuția)