avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru depasirea vitezei legale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru depasirea vitezei legale

Buna,

Sambata am primit o amenda pentru depasirea vitezei legale in localitate. Aveam 103 in zona de 50, la iesire din localitate. Suspendare permis 90 de zile.

Initial nu vroiam sa fac absolut nimic, asta e, dar am inteles de la mai multi prieteni ca se poate depune o contestatie, de fapt chiar si politistul mi-a spus asta. Cum spuneam, nu intentionam sa fac asta, dar mi-a dat de gandit in ideea ca as avea nevoie de permis peste vara. Am urmatoarele intrebari:

1. Daca depun contestatie, din momentul depunerii si pana la solutionarea ei, inteleg ca voi putea conduce in continuare. Intrebarea este, voi avea permisul fizic sau doar o dovada care se tot prelungeste?

2. Dupa solutionarea contestatiei, mai pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile?

3. Daca merg mai departe, ce as putea argumenta in cerere? Prieteni mi-au sugerat sa ma leg de faptul ca aparatul radar are o marja de eroare.

4. Cam cat timp ar solutionarea?

Repet, scopul principal nu este anularea masurii ci mai mult o amanare a ei.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 20:54, 7 Iulie 2017
1. Veti primi inapoi permisul fizic pe baza unei declaratii si a certificatului de grefa cum ca ati facut contestatie.
2. Puteti beneficia in continuare de reducerea pedepsei la cerere in urma susținerii testării teoretice 13 din 15.
3. Solicitati avertisment tinand cont ca nu ati pus in pericol siguranța circulatiei.
4. Tinand contca se apropie vacanta judiciară cred ca 4-6 luni
Multumesc pentru raspuns. O sa contactez un avocat sa vad cum pot rezolva situatia.

O alta intrebare care nu mi-a trecut prin minte in primul mesaj, eu am nevoie de permis in principiu pentru ca pe perioada verii o sa fiu plecata din concediu in strainatate. Nu ma impiedica nimic sa conduc acolo ( USA ) o data ce am permisul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.- Dupa depunerea plangerii contraventionale solicitati un certificat de grefa pe baza caruia politia va va inapoia permisul de conducere pana la solutionarea plangerii

2.- In cazul contraventiei savarsite de dvs. nu beneficiati de reducerea perioadei de suspendare a dreptlui de a conduce pe drumurile publice

3.-La sesizarea Tribunalului Bacau Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuie sa se pronunte in privinta marjei de eroare a aparatului radar. Respectiva cauza ce se afla pe rolul Tribunalului Bacau a fost suspendata. Solicitati si dvs. suspendarea cauzei.

4.- In cazul in care cauza se suspenda solutionarea dosarului poate dura si un an, timp in care dvs. puteti conduce un autovehicul in tara si in strainatate. Atentie la termenul de perimare.

ing. Ioan Ciobanu
e foarte important daca era autovision sau trucam.daca mai erau si alte masini in raza aparatului.oricum recomandarea mea daca contestati sa o faceti cu un avocat sau cu o documentare serioasa pe net.nu e suficient ca ei sustin ca ati avut 103 ci trebuie sa dovedeasca asta fara nici un dubiu in instanta ceea ce e destul de greu pt ca in general ei mai fac mici greseli care pot fi speculate.oricum va recomand sa contestati pt ca va poate favoriza scaderea marjei de eroare care este acum in discutie
adet a scris:

O alta intrebare care nu mi-a trecut prin minte in primul mesaj, eu am nevoie de permis in principiu pentru ca pe perioada verii o sa fiu plecata din concediu in strainatate. Nu ma impiedica nimic sa conduc acolo ( USA ) o data ce am permisul?


Atat timp cat nu instanta nu a solutionat inca cauza dvs. puteti conduce atat in tara cat si in strainatate.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare Camelia_Pampa Camelia_Pampa Buna ziua, Acum doua zile am fost surprinsa de un radar in miscare, venind de pe contrasens, cu viteza de 103km/h in localitate. Eu am un loc de munca unde ... (vezi toată discuția)