avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aur pierdut in urma unui furt dintr-un amanet
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aur pierdut in urma unui furt dintr-un amanet

Buna ziua!
Nu stiu daca stiti,sau daca v-a interesat spargerea amanetului din orasul Onesti.Am avut amanetat 30g de aur 24k pentru suma de 2900lei,cu un comision pe luna (pentru a fi pastrat pana la o data in care il pot scoate) de 100lei/luna.Pe data de 11 ale fiecarei luni trebuia platit acest comision.Pe data de 10 Sambata,a fost jefuit amanetul,fiind deschis,ciudat fiind faptul ca si seiful era deschis.Duminica,pe 11 era amanetul inchis,si pe 12 Luni m-am dus sa platesc comisionul.si mi au spus ca nu am platit comisionul iar contractul a cazul in situatia asta.Acum sa mi spune ti va rog ce pot face in aceasta situatie banala,daca am sanse sa castig in urma unui caz judecatoresc,sau daca nu se merita.Multumesc :sorry:
Cel mai recent răspuns: ionescualice , utilizator 10:11, 21 Iunie 2017
Depinde ce prevederi aveti in contractul de amanetare cu privire la data platii comisionului.
Contractul nu poate fi reziliat decat in conditiile prevazute in contract.
Amanetul are program zilnic, 7/7? Este prevazut in contract la ce data trebuie platit comisionul de administrare si cum se plateste daca data cade intr-o zi in care nu este deschis?
Faceti o sesizare la ANPC si una la politie daca amanetul a fost jefuit in calitate de persoana pagubita.
Cititi in contractul de amanet la "clauze contractuale" cate zile de la scadenta vi se pastreaza obiectele. Mai toate casele de amanet au un minim de 4 sau 5 zile desi, in mod normal, la incheierea contractului aveau obligatia sa va informeze de acest lucru. In functie de acest lucru actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ..! Florentina-Elena Florentina-Elena Buna seara. Am o problema si as dori sa ma lamureasca cineva care a fost patit ca si mine despre acest aspect . Lucrez la o casa de amanet si in urma cu o ... (vezi toată discuția)
Tva la casa de amanet madalinacio madalinacio Am o casa de amanet ce va depasi plafonul de 35000 de euro si nu stiu daca voi deveni platitor de tva la comisionul incasat (stiu ca acordarea de credite ... (vezi toată discuția)
Leasing auto ZENODRAGOS ZENODRAGOS Am platit 41 rate pentru leasing auto(din 48),rata reziduala zero,in acest moment sunt la zi cu ratele(dupa o intarziere de 5 luni),am avut o reziliere de ... (vezi toată discuția)