avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PENALIZARI NECALCULATE LA INTRETINERE IN ULTIMII 8 ANI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PENALIZARI NECALCULATE LA INTRETINERE IN ULTIMII 8 ANI

Buna ziua am si eu o problema cu presedintele asociatiei de locatari , am nevoie de un sfat avizat, va rog sa ma sfatuiti in aceasta problema
Am locuit la aceasta adresa pana in anul 2008 iar in 2013 am revenit . Vechea administratora in perioada cat nu am locuit acolo nu mi-a aplicat penalizari la intretinerile platite cu intarziere(dupa data scadenta) si nici nu s-a specificat nicaieri in listele de intretinere ca as avea penalizari de plata.
Incepand din anul 2009 cand asociatia a fost preluata de noul presedinte si pana in octombrie 2013 (cand am revenit la adresa) veneam 1 data de 2 ori de 3 ori pe an si achitam integral de fiecare data toata suma afisata la avizier si cu toate ca am dorit sa achit si penalitatile de intarziere nu s-a putut deoarece nu au fost niciodata calculate , doar s-a facut specificatia intr-o coloana cu un asterics in listele de plata ca exista penalizari de catre noul presedinte care a fost si administrator-casier pana de curand . Din 2013 de cand am revenit la aceeasi adresa am inceput sa achit cu regularitate lunar, principalul fara nicio zi de intarziere , dar nici pana acum (2017) nu s-au calculat penalizarile si in continuare apar cu asterics .Insist de la inceputul lunii februarie anul curent sa mi se calculeze aceste penalizari (intrucat am nevoie la notariat pentru a incheia un act de vanzare-cumparare )dar fara niciun succes,am apelat chiar si la o cerere scrisa la care am primit si numar de intrare cu semnatura si stampila presedintelui in care ceream sa mi se puna la dispozitie atat modul de calcul cat si calculul la zi al acestor penalizari.Desi a trecut mai bine de 1 luna de atunci nu am primit nicun raspuns la aceasta cerere , si sunt amanata inca din februarie prin diferite pretexte (dupa adunarea generala care este amanata de la o luna la alta , urmeaza sa se calculeze etc etc), ba mai nou mi s-a spus ca asa cum el a asteptat cate 6 luni dupa mine sa vin sa platesc intretinerea asa sa astept si eu,ba ca in locul meu ar tacea din gura avand in vedere ca nu m-a dat in judecata ca nu am platit la timp sau cu modificarile pe care le-am facut in casa, nu mi se pare normal sa apeleze la astfel de tertipuri in incercarea de a ma intimida.As dori sa stiu cum pot determina acest presedinte sa isi indeplineasca atributiunile ce ii revin , in fond sa isi faca treaba.Specific ca in tot acest timp din 2009 de cand este presedinte si pana in momentul de fata pe fiecare chitanta scrie restanta.Pe de alta parte este normal sa mai calculeze aceste penalizari dupa atata timp si daca da il poate trage cineva la raspundere ca nu le-a calculat timp de atatia ani. Exista vreo posibilitate ca aceste penalizari sa se prescrie si ca atare sa imi dea o adeverinta ptr notariat prin care sa se specifice ca apartamentul nu are datorii .Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2017
valentina11, utilizator
Daca penalizarile nu sunt trecute pe listele de plata afisate lunar inseamna ca nu le datorati.Eu va recomand sa incepeti prin a depune o sesizare la departamentul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei dvs.
Va multumesc mult pentru raspuns voi face sesizarea cu pricina ,intrucat am avut toata rabdarea si bunavointa din lume dar din pacate nu s-a rezolvat nimic ,am avut parte doar de amanari...
Cereți șefilor Asociației să vă arate hotărârile anuale ale Adunărilor Generale, dacă proprietarii au votat Bugetul anual și dacă au introdus acolo și fondurile anuale ale Asociației - de reparații, de penalizări, de rulment, etc. Și mai întrebați dacă au hotărât anual procentul de penalizări, care nu poate fi același în fiecare an (am văzut multe Precedente Judiciare în care Instanțele au cerut aceste hotărâri cu procentele anuale de penalizări).
Sub tabelul cu lista lunara de plata este specificat ca penalizarile sunt 0,2% pe zi(nu stiu in ce an s-a votat asta) in aceasta situatie sunt 5 apartamente cu astericsul de rigoare in dreptul fiecaruia (insemnand ca au de plata penalizari dar nu sunt calculate) .Adunarea Generala nu a avut loc in 2017.Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2017
valentina11, utilizator
Cel puțin de curiozitate, cereți-le șefilor să vă arate procesele-verbale cu hotărârile luate în Adunările Generale anuale obligatorii din ultimii 3 ani, inclusiv Bugetul de Venituri și Cheltuieli anual, fără de care nu se putea cere nici un ban, mai ales pentru Fonduri !
Dacă nu aveți procentul de 0,2%/zi specificat în Statut și nici o hotărâre în acest sens luată în fiecare an de Adunarea Generală, puteți contesta în Instanță acele penalizări sau fond de reparații.
Fără a avea aprobarea în Adunarea Generală anuală a membrilor proprietari ai Asociației, nicio Instanță din lume nu va accepta acele fonduri cerute abuziv doar de șefii A.P., fără a dovedi cu vreun act că acele sume au fost cerute oficial !

Alte discuții în legătură

Penalizari stabilite de adunarea generala ken ken Intrebarile mele sunt legate de cele doua articole din Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari Art. 23 ... (vezi toată discuția)
Care e procedura legalĂ de stabilire a procentelor de penalizĂri AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 <<Scuze că vă deranjez, dar știind experiența dvs. din domeniu, vă întreb ceva important: penalizările se calculează în fiecare an, doar dacă ... (vezi toată discuția)
Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)