avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatii de proprietari

Bună ziua.
Referitor la legislaţia asociaţiilor de proprietari am nevoie de câteva clarificări.
Vă rog să aveţi amabilitatea a-mi răspunde la următoarele:
 Pentru adunările generale anuale si elective la 2 ani unde la prima convocare nu se realizează cvorum de peste ½ din membri şi se reprogramează la o data ulterioară la care din motive de mobilizare insuficientă şi degenerare a atmosferei, din asistenţă au plecat o mare parte din membri, rămânând cca 5 persoane şi neputâd să se realzeze alegeri. În această situaţie se decide convoacare adunare generală extraordinară peste o săptămână . La aceasta sunt prezenţi cca 15% din membri. Întrebarea mea este: Această adunare generală extrordinară la care totuşi nu există cvorum, se mai poate reconvoca sau trebuie să se ţină cu cei prezenţi?
 Dacă unul din membri asociaţiei primeşte împuterniciri de la un număr de membri care nu pot participa din diferite motive, pentru a-i reprezenta la adunare generală, există o limitare a numărului de împuterniciri?

Cu mulţumiri,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:16, 21 Iunie 2017
In lege nu exista limitarea numarului de imputerniciri, dar ar trebui sa functioneze bunul-simt si sa nu se faca abuz de aceste imputerniciri, ceea ce ar duce la ideea manipularii alegerilor si a hotararilor luate in AG.

AG extraordinara, fiind desfasurata la putin timp dupa reconvocata si cu aceeasi tema, o puteti socoti ca o noua reconvocare.

Legea nu poate prevedea absurditatea realitatilor concrete. Legea a fost facuta pentru oameni normali, pentru fapte normale.
adunarea generala reconvocata este legala indiferent de numarul participantilor (totuei, nu mai putin de 3)
Asadar, la o adunare reconvocata nu mai este nevoie de imputerniciri.
@amvirdan,
In general raspundeti destul de corect la intrebarile userilor, insa, as vrea sa stiu cam cum de va trece prin minte sa afirmati ca la o AG reconvocata, ...nu mai este nevoie de imputerniciri.

Sa gandim logic:
- am o imputernicire sa va reprezint in AG din data de... AG nu se tine deoarece nu intruneste cvorumul si atunci se suspenda si se reconvoaca;
- "reconvocata" este de fapt tot prima AG dar care nu s-a desfasurat din lipsa de cvorum - deci nu poate fi vorba de o alta AG si imputernicirile sunt valabile;

Acum, daca imputernicitul nu se prezinta la reconvocata, practic lipseste el si toti cei care l-au imputernicit sa-i reprezinte la AG respectiva. Aceasta este logica, dar daca dvs. aveti alte argumente, luminati-ne - cum adica nu mai este nevoie de imputerniciri?
Si in primul cat si in al doi-lea caz este vorba de voturi numarate, pro si contra. De ce trebuie sa despicam firul in patru pentru o chestiune foarte clara.
Doriti o demonstratie matematica sau ajunge?
Puteti sa incercati dvs. cam cate combinatii de hotarari se pot realiza in cazul in care la o AG reconvocata sunt prezenti doar 10 membri dintre care unul dintre ei are 5 imputerniciri, iar altul doar trei. Va rog !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr. de imputerniciri aduse in adunarea generala a asociatiei de proprietari asigura cvorumul necesar? Ioan butnariuc Ioan butnariuc Buna seara, as dori sa stiu, daca la adunarea generala extraordinara a asociatiei de proprietari se vine cu un numar de imputerniciri se asigura cvorumul ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
La adunarea generala reconvocata,mai sunt valabile imputernicirile ? vanichi vanichi Daca Art 24(1)din Legea 230/2007 prevede \\"Ad.Gen. poate adopta hotarari daca majoritatea propr.membri ai As.(jumatate plus unu)sunt prezeznti personal sau ... (vezi toată discuția)