Bună ziua.
Referitor la legislaţia asociaţiilor de proprietari am nevoie de câteva clarificări.
Vă rog să aveţi amabilitatea a-mi răspunde la următoarele:
Pentru adunările generale anuale si elective la 2 ani unde la prima convocare nu se realizează cvorum de peste ½ din membri şi se reprogramează la o data ulterioară la care din motive de mobilizare insuficientă şi degenerare a atmosferei, din asistenţă au plecat o mare parte din membri, rămânând cca 5 persoane şi neputâd să se realzeze alegeri. În această situaţie se decide convoacare adunare generală extraordinară peste o săptămână . La aceasta sunt prezenţi cca 15% din membri. Întrebarea mea este: Această adunare generală extrordinară la care totuşi nu există cvorum, se mai poate reconvoca sau trebuie să se ţină cu cei prezenţi?
Dacă unul din membri asociaţiei primeşte împuterniciri de la un număr de membri care nu pot participa din diferite motive, pentru a-i reprezenta la adunare generală, există o limitare a numărului de împuterniciri?
In lege nu exista limitarea numarului de imputerniciri, dar ar trebui sa functioneze bunul-simt si sa nu se faca abuz de aceste imputerniciri, ceea ce ar duce la ideea manipularii alegerilor si a hotararilor luate in AG.
AG extraordinara, fiind desfasurata la putin timp dupa reconvocata si cu aceeasi tema, o puteti socoti ca o noua reconvocare.
Legea nu poate prevedea absurditatea realitatilor concrete. Legea a fost facuta pentru oameni normali, pentru fapte normale.
adunarea generala reconvocata este legala indiferent de numarul participantilor (totuei, nu mai putin de 3)
Asadar, la o adunare reconvocata nu mai este nevoie de imputerniciri.
@amvirdan,
In general raspundeti destul de corect la intrebarile userilor, insa, as vrea sa stiu cam cum de va trece prin minte sa afirmati ca la o AG reconvocata, ...nu mai este nevoie de imputerniciri.
Sa gandim logic:
- am o imputernicire sa va reprezint in AG din data de... AG nu se tine deoarece nu intruneste cvorumul si atunci se suspenda si se reconvoaca;
- "reconvocata" este de fapt tot prima AG dar care nu s-a desfasurat din lipsa de cvorum - deci nu poate fi vorba de o alta AG si imputernicirile sunt valabile;
Acum, daca imputernicitul nu se prezinta la reconvocata, practic lipseste el si toti cei care l-au imputernicit sa-i reprezinte la AG respectiva. Aceasta este logica, dar daca dvs. aveti alte argumente, luminati-ne - cum adica nu mai este nevoie de imputerniciri?
Si in primul cat si in al doi-lea caz este vorba de voturi numarate, pro si contra. De ce trebuie sa despicam firul in patru pentru o chestiune foarte clara.
Doriti o demonstratie matematica sau ajunge?
Puteti sa incercati dvs. cam cate combinatii de hotarari se pot realiza in cazul in care la o AG reconvocata sunt prezenti doar 10 membri dintre care unul dintre ei are 5 imputerniciri, iar altul doar trei. Va rog !