avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua.
Am o nelamurire si as dori un raspuns clar.
Ma aflu in situatia in care sotul meu a primit stimulentul de insertie .copilul este nascut pe 26 aprilie 2015,iar anul acesta a inplinit 2 ani.
Nici eu si nici sotul nu am beneficiat de indemnizatie crestere copil.
Va rog sa imi spuneti daca primesc acest stimulent pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului,avand in vedere ca deja pe luna mai ,am primit banii.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Karmen B , utilizator 14:20, 20 Iunie 2017
Legea 66/2016
Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:
......
c) pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.
.....

Prin urmare, sotul dvs va primi stimulent pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment de insertie elizaelena1994 elizaelena1994 Buna ziua . Sotul meu beneficiaza de stimulentul de insertie, de cand s-a nascut fetita noastra ( 21.09.2014); eu nu am lucrat deloc inainte de a o naste. ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie alexandraserban1 alexandraserban1 buna ziua am si eu o intrebare.am un copil nascut pe 12.02.2015 si as vrea sa aflu pana la varsta primesc stimulentul de insertie al copilului.multumesc ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 3 ani AnamariaCraciun AnamariaCraciun Buna ziua Am un baietel de 2 ani si 4 luni, nascut in mai 2014. Eu am revenit la lucru in aprilie 2015, deci am primit stimulentul de insertie pana la ... (vezi toată discuția)