Salutare,
Am o microintreprindere fara angajati. Vreau sa ma trec pe mine cu contract de administrare pe firme, dar am nevoie si de un director economic. Am studii economice superioare deci nu ar fi o problema. Pot sa ma angajez si ca director economic si administrator in acelasi timp. Daca da cu ce norma ca mai am 8 ore la alta societate cu functia de economist.
Ma gandeam sa pun sotia administrator dar sa nu ma incurc ca doar ce am depus un proiect pe fonduri europene.
#-o
Multumesc.
Puteti sa va angajati ca director economic , chiar daca mai aveti in c.i.m. cu norma intreaga.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.