avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca

Salutare,
Am o microintreprindere fara angajati. Vreau sa ma trec pe mine cu contract de administrare pe firme, dar am nevoie si de un director economic. Am studii economice superioare deci nu ar fi o problema. Pot sa ma angajez si ca director economic si administrator in acelasi timp. Daca da cu ce norma ca mai am 8 ore la alta societate cu functia de economist.
Ma gandeam sa pun sotia administrator dar sa nu ma incurc ca doar ce am depus un proiect pe fonduri europene.
#-o
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 20 Iunie 2017
Aveti SRL sau ce alta entitate juridical?
SRL unic asociat unic administrator.
Puteti sa va angajati ca director economic , chiar daca mai aveti in c.i.m. cu norma intreaga.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
Vroiam sa trec si ca administrator cu contract de administrare si director economic cu contract de munca.
Puteti face asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare la propriul srl rac5791ale rac5791ale Buna ziua! Doresc sa imi deschid un salon de cosmetica si am optat pentru un SRL. Voi fi administrator unic si in acelasi timp imi voi tine si contabilitatea, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca lucrez la o firma particulara cu cim 8 ore in ... StelaBak StelaBak Buna ziua, Daca lucrez la o firma particulara cu cim 8 ore in functia de economist, pot sa ma angajez la stat tot pe functia de economist 8 ore?sa merg in ... (vezi toată discuția)
Manager de transport marfa si contabil la aceeasi societate ralucel25 ralucel25 Pot si in acelasi timp manager de transport marfa si contabil pentru un SRL. Mentionez ca am obtinut deja certificatul de competenta profesionala pentru ... (vezi toată discuția)