avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare la propriul SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare la propriul SRL

Buna ziua! Doresc sa imi deschid un salon de cosmetica si am optat pentru un SRL. Voi fi administrator unic si in acelasi timp imi voi tine si contabilitatea, fiind economist si voi presta si servicii de cosmetica. Este suficient sa ma angajez cu cateva ore ca si economist ? Trebuie sa fiu angajata si ca cosmeticiana? Alti angajati nu o sa am deocamdata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 30 Martie 2018
Puteți sa va angajați pe ambele funcții.

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns. Daca ma angajez doar pe post de economist, ar exista vre-o problema?
Nu ar exista o problema în mod special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca lucrez la o firma particulara cu cim 8 ore in ... StelaBak StelaBak Buna ziua, Daca lucrez la o firma particulara cu cim 8 ore in functia de economist, pot sa ma angajez la stat tot pe functia de economist 8 ore?sa merg in ... (vezi toată discuția)
Angajare in perioada concediului fara plata in alt loc de munca jean59 jean59 Daca mi-am luat concediu fara plata pe o perioada de 6 luni si am gasit un post cu angajare pe perioada nedeterminata care sunt conditiile ? (vezi toată discuția)
Contracte de munca Andrei Mihail Andrei Mihail Salutare, Am o microintreprindere fara angajati. Vreau sa ma trec pe mine cu contract de administrare pe firme, dar am nevoie si de un director economic. Am ... (vezi toată discuția)