avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs ocupare functie publica - eliberare copie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs ocupare functie publica - eliberare copie lucrare

Buna ziua. Am sustinut zilele acestea un examen pentru ocuparea unei functii publice in cadrul unei institutii publice (Politia Locala Sector 5). Azi, la publicarea rezultatelor examenului, descopar ca am obtinut 20 de puncte din 100, desi stiu sigur ce si cum am raspuns. Examenul a fost din continutul mai multor legi pe care Agentul trebuie sa le cunoasca, deci imi e imposibil sa cred ca am gresit atat de mult in conditiile in care am rezolvat TOATE subiectele si am parasit sala printre primii.

Oricare ar fi situatia, intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo lege care imi permite sa solicit (maine, cand voi depune contestatie) o copie dupa propria lucrare? As dori sa imi verific raspunsurile cu legile in fata, fie macar si pentru linistea mea sufleteasca, daca nu pentru a rezolva ceva in mizeria asta de tara.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihaiMihai2 , utilizator 18:35, 20 Iunie 2017
HG nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici

art.70
....
(3) Orice candidat îşi poate consulta, la solicitarea sa, lucrarea scrisă individuală redactată în cadrul probei scrise a concursului, după corectarea şi notarea acesteia.

sau

HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice
art.36
...
(3) Orice candidat îşi poate consulta, la solicitarea sa, lucrarea scrisă individuală redactată în cadrul probei scrise a concursului, după corectarea şi notarea acesteia, în prezenţa secretarului comisiei de concurs.
Va multumesc! Stiu ca lucrarea poate fi consultata, dar voiam sa stiu daca am dreptul sa cer o copie xerox a lucrarii, sau o garantie in orice fel ca lucrarea nu se poate "pierde" sau modifica in vreun fel in caz ca m-as decide sa sesizez un organ sau o institutie superioara.

Mai clar, stiind atat ce am facut la examen (sunt fost angajat al Politiei Locale, disponibilizat in 2010 in urma magariilor savarsite de Guvernul Boc), cat si cunoscand modul cum am fost disponibilizat (seful PLB din 2010 e acum la conducerea PLB Sector 5), sunt 99% sigur ca nu s-a actionat legal la corectarea acestei "probe scrise".

Vreau sa am siguranta ca, daca decid sa actionez in vreun fel pe cai legale, lucrarea nu-mi poate fi pierduta sau modificata. La ora actuala sunt la mana lor, neputand dovedi in vreun fel ca ce spun eu ca am scris se regaseste in lucrare.

Va multumesc inca odata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie concurs angajare madone121 madone121 Buna seara, Vreau sa stiu daca exista vreun demers legal prin care pot contesta subevaluarea unui candidat la un concurs de angajare? Mai exact, am dat ... (vezi toată discuția)
Contestaţie examen SzAlex SzAlex În speţă este vorba de un examen organizat pentru promovare post vacant; Comisia este alcatuit din trei persoane conform regulamentului interior; Pentru ... (vezi toată discuția)
Unde pot face o sesizare cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului de ocupare a postului administrator financiar la o scoala gimnaziala ? vero2014 vero2014 - Bună seară , m-am înscris la concursul de ocupare a postului de Administrator Financiar la o şcoală gimnazială ; îmi doresc foarte mult concursul să ... (vezi toată discuția)