avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA inchis in 2013, ANAF calculeaza in continuare ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA inchis in 2013, ANAF calculeaza in continuare plati si penalitati

Buna ziua,
Va aduc si eu atentiei o problema cu ANAF.
In 14.05.2013 am incetat activitatea pe un PFI (am activat ca medic sub aceasta forma timp de 5 luni). La momentul respectiv se pare ca s-a inregistrat doar declaratia 070 (pe care o am parafata de ANAF) in care anuntam incetarea activitatii, contabila cu care lucram a uitat se pare sa mai depuna una din declaratii. Dupa ce mi-a venit acasa o decizie de impunere in care mi se calculau in continuare impozitul si contributiile, in 2014 am depus din nou si declaratia 200 in care apare din nou si data incetarii activitatii in 14.05.2013.

Cu toate acestea, in fiecare an, imi vin in continuare penalitati de plata, bazate pe o decizie din 2014.

Daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi...

Am cum sa obtin un istoric al platilor efectuate, si, mai ales, ce anume am platit ? In fiecare an de atunci fiscul imi trimite titluri executorii pe care le-am achitat de buna credinta, la sfatul distinsilor de acolo, spunandu-mi-se ca la efectuarea regularizarii voi primi banii inapoi. Regularizarea nu s-a intamplat niciodata, si doar s-au adaugat alte datorii. Chitantele, dupa cum stiti, sunt niste documente foarte eliptice in care nu figureaza decat suma de plata si natura obligatiei - impozit, contributie sanatate, penalitate, etc, insa m-ar interesa efectiv sa pot vedea calculul pe care sunt bazate aceste sume.

Pot da in judecata functionarul care omite constant sa imi actualizeze rolul fiscal, precum si pe conducatorul unitatii fiscale care semneaza acele titluri executorii, pentru abuz in serviciu ? Deja nu mi se pare normal sa fiu pusa pe drumuri al patrulea an la rand pentru incompetenta lor. Sunt absolut disperata de situatie, daca se poate, dati-mi va rog un sfat cum pot proceda.

Va multumesc anticipat !
O zi buna !

Alte discuții în legătură

Declaratia 070 adba adba Buna ziua, Am infiintat un PFA nou cu sediul profesional in Bucuresti iar domiciliul il am in Ialomita.Am fost la ANAF in Ialomita pentru obtinere CIF si ... (vezi toată discuția)
Plata la cass pe anul 2012 primita in 2018 Lili Tudor Lili Tudor Am primit tiltu executoriu pentu plata Contributiei de asigurari sociale de sanatate ptr persoane fizice-Regularizari . Am sunat la ANAF si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Taxe si contributii pfi (persoana fizica independenta) rclean rclean Sunt agent de asigurari cu contract de mandat(primesc comision).Conform noului COD FISCAL,incepand din acest an tebuie sa ma transform in PFI(asa m-am hotarat) ... (vezi toată discuția)