avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajament de plata minus in casierie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajament de plata minus in casierie

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind un angajament de plata pe care l-am facut la societatea in care am lucrat. Este vorba de minus in casierie. In birou cu mine mai aveam o colega, si in timpul programului mai incasa si ea sume de la clienti. La efectuarea monetarului am constatat un minus de 1500 lei. Am anuntat conducerea, am intrebat daca este camera de luat vederi in birou si am primit raspuns ca nu este. Am asteptat sa vina si politia, dar nu a venit. S-a efectuat si un inventar la casierie si s-a constatat minusul.
Ni s-a comunicat sa ne dam demisia si eu si colega mea, iar ca demisia mea sa fie cu acordul partilor a trebuit sa fac un angajament de plata pentru toata suma, in rate de 600 lei/ luna. Colega mea a fost lasata sa plece fara angajament. Va rog sa-mi spuneti eu sunt obligata sa achit toata suma, sau numai 5 salarii minime brute existente la data respectiva. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 24 Iunie 2017
Daca numai dvs. ati semnat un acord de plata, adica ati fost de acord sa platiti si implicit ati recunoscut ca dvs. sunteti autorul lipsei din casa, nu vad ce demersuri mai puteti face. Va trebui sa achitati intreaga suma pentru care v-ati angajat sa o platiti pentru a nu se deschide actiune in instanta impotriva dvs. de catre firma.
Multumesc pentru raspuns. Eu nu sunt autorul lipsei din casa, singura mea vina este neglijenta si increderea colegiala. Actiune in instanta s-a depus pentru ca eu am intarziat cu plata unei rate , am primit citatie sa ma prezint in data de 18 iulie 2017 la tribunalul Prahova, dar eu nu o sa ma pot duce. Oare este corect daca trimit o Intampinare ?
Daca motivarea dvs. scrisa, de neprezentare in fata instantei, depusa in termen la arhiva tribunalului pentru dosar nr. .... va fi acceptata puteti scapa de o amenda judiciara.
Exista posibilitatea ca la urmatorul termen, dupa amendare, instanta sa dispuna sa fiti adusa in fata instantei cu mandat de catre politie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
floricafilimon a scris:

..... am primit citatie sa ma prezint in data de 18 iulie 2017 la tribunalul Prahova, dar eu nu o sa ma pot duce. Oare este corect daca trimit o Intampinare ?

In ce calitate trebuie sa va prezentati la Tribunal, martor, parat?

Intampinarea, fiind un act de procedura, se depune numai in conditiile prevazute de art.201 C.proc.civ.

Nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege atrage decăderea pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, în afara celor de ordine publică, dacă legea nu prevede altfel.
La Tribunal trebuie sa ma prezint in caliate de parat, pentru depasirea termenului de plata a unei rate dintr-un angajament de plata. Este vorba de minus in casieria firmei, datorita increderii pe care i-am acordat-o colegei mele de birou. Si ca Demisia mea sa fie cu Acordul partilor a trebuit sa fac un angajament de plata(cf.model trimis pe email de jurista firmei) pentru toata suma lipsa, in rate de 600 lei/ luna. Dupa demisie, a doua zi, am regretat faptul ca am scris acel angajament, pentru ca inainte de aceasta ni s-a cerut sa aducem suma lipsa eu si colega mea; fiecare sa aduca jumate din suma .

Daca in 18 iulie 2017 trebuie sa fiu acolo si acuma trimit Intampinarea sper sa fie in termen.

Eu locuiesc in Oradea, si am lucrat in Oradea(punct le lucru).Oare nu se poate muta cazul in Oradea?
Va multumesc mult pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Itm gomihaela gomihaela poate ma ajuta cineva cu un sfat. lucrez la o firma mare, ca si casiera. in urma cu o luna, am scanat gresit un tichet de masa si casa de marcat a inregistrat ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere mireladolta mireladolta Buna seara! Va rog sa ma lamuriti referitor la o problema legata de mediere.Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta in ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari ancuta33 ancuta33 Buna ziua sunt noua pe aici si am nevoie urgenta de cateva sfaturi...In luna noiembrie asociatia de care apartin m-a dat in judecata pt ne plata datoriilor. De ... (vezi toată discuția)