avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere

Buna seara! Va rog sa ma lamuriti referitor la o problema legata de mediere.Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru o restanta in cuantum de 4500 ron(cauza fiind lipsa unui loc de munca pe o perioada mai indelungata si de aici s-a dat tot peste cap).Intrebarile mele ar fi:cum se procedeaza cu mediatorul? cine pe cine invita la mediator si care este procedura exacta? Pasii care ar urma dupa mediere(daca este cazul).Va multumesc cu respect.
Cel mai recent răspuns: mireladolta , utilizator 19:03, 22 Octombrie 2013
Mediatorul va invita, va trimite o notificare pentru a va intalni impreuna cu reprezentantul asociatiei in prezenta acestuia. Va informeaza despre ce se poate face in acest stadiu al conflictului si, daca va puteti lua un angajament de plata, pe care sa il si respectati, atunci nu se mai ajunge la judecata.
Prima sedinta de mediere, aceea de informare despre mediere este gratuita, restul costa bani pe care ii veti plati dv.

E mai bine sa va intelegeti cat mai devreme posibil cu reprezentantul asociatiei si sa negociati plata restantelor in rate cat mai potrivite pentru bugetul dv., astfel incat s-o puteti face si sa nu ajungeti de unde-ati plecat.
In situatia data de Dvs, invitati asociatia la mediere, se face un acord de mediere cu care se merge la instanta, care ia act de intelegere si procesul se inchide. Trebuie plecat insa de la ipoteza ca va trebui sa va asumati sa platiti intr-un termen rezonabil. Altfel prin instanta veti plati mai mult (se vor adauga si alte cheltuieli).
Va multumesc din suflet.
inca ceva...deci nu pot fi executat silit (ma refer la evacuare) din prima pentru aceasta suma nu ??:((
Nuuuuuuuuuu, stati linistit!
Executorul, daca se ajunge pana aceasta faza, va da ragazul sa va achitati ratele stabilite la restanta, dar....nu neglijati problema deoarece timpul lucreaza in defavoarea dv., adunand la suma de acum alte si alte sume.

Alte discuții în legătură

Actiune in justitie pentru recuperare datorii dan_crihan dan_crihan Buna ziua, Pentru recuperarea datoriilor la cheltuielile de intretinere de la un rau platnic; Va rog sa ma clarificati in urmatoarele probleme: a) daca ... (vezi toată discuția)
Probleme plata intretinere kartush1977 kartush1977 Salutare...am si eu urmatoarea problema...am o datorie la intretinerea blocului de 1800 (incluzand si luna curenta, de fapt datoria fiind de 1550 si 250 ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie - ma cheama asociatia la mediere? clodete clodete Buna ziua, Din cauza ca mi-am pierdut locul de munca am acumulat 3.000 ron datorii la asociatie si mi-a zis administratora ca ma va da in judecata. Am ... (vezi toată discuția)