avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme plata intretinere

Salutare...am si eu urmatoarea problema...am o datorie la intretinerea blocului de 1800 (incluzand si luna curenta, de fapt datoria fiind de 1550 si 250 intretinere curenta) lei si administratorul fara sa ne anunte in prealabil desi am anuntat ca voi plati suma de 800 de lei la data de 1 a lunii urmatoare, vrea sa ne actioneze in judecata....problema este ca acum vrea sa stabilim prin itermediul unui mediator un plan de plata dar vrea ca eu sa platesc mediatorul ales de el...intrebare nu pot eu sa aduc orice mediator doresc pentru intocmirea acelui plan de plata?...plus ca in hotararea generala s-a hotarat ca cei care au peste 1000 lei sa fie actionati deci eu daca voi plati suma de 800 den 1550 nu voi fi sub acel barem. O alta problema reprezinta ca apartamentul nu este pe numele meu ci al parintilor iar mediatorul vrea sa faca contract cu mine...nu trebuie sa faca pe numele parintilor?. In general un astfel de proces (desi nu vreau sa se ajunga la asta) cat dureaza?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 06:53, 30 Septembrie 2014
Toate cheltuielile ocazionate cu recuperarea acestor sume le veți suporta Dvs, indiferent ca este vorba de mediator sau cheltuieli de judecata. Este de preferat sa încercați sa ezitați alte cheltuieli, daca tot vreți sa plătiți. Mediatorul il alege cel care are de recuperat aceste sume ptr ca acesta va notifica. Ca durata, depinde de instanța de la domiciliul Dvs, cit de aglomerata este. In abucuresti durează cam un an, dupa noua procedura, dar curg toate celelalte cheltuieli, respectiv penalitățile si celelalte cote la întreținere.
Pentru a indeparta neajunsurile cauzate de eventuala solutionare in instanta care atentie presupune si costuri suplimentare,incercati negocierea si incheierea de angajament de plata
Indiferent de mediatorul la care veti merge tot va trebui sa-i platiti taxa, numai ca plata se face jumi-juma. De altfel ati avea prilejul sa constatati la fata locului ca sunteti intrebat asupra acestei plati.

Pe de alta parte solicitati presedintelui asociatiei, nu administratorului care este un angajat al asociatiei si nu are nicio cadere sa deschida procese in instanta, ca vreti sa faceti un plan de achitare a restantei intre dv. si comitetul executiv, fara a mai apela la mediator. Documentul este la fel de valabil in instanta, daca se ajunge acolo totusi.

Ar fi mai bine pentru dv. sa va imprumutati rapid din alta parte si sa platiti macar jumatate din datorie, astfel incat sa nu mai fie nevoie nici de esalonare, nici de mediator.

Si in final, la o asemenea suma, mai bine va lasau sa platiti asa cum puteati. Asociatia ar fi avut de castigat de pe urma penalizarilor, iar dv. ati fi putut plati relaxat aceasta suma, asumandu-va evident si plata acestor penalizari.
kartush1977 a scris:
..administratorul fara sa ne anunte in prealabil desi am anuntat ca voi plati suma de 800 de lei la data de 1 a lunii urmatoare, vrea sa ne actioneze in judecata....

Dumneavoastra v-ati anuntat intentia de a plati, dar nu ati platit, iar asociatia (prin presedinte sau administrator) v-a anuntat ca intentioneaza sa va dea in judecata. Acestea sunt doar intentii de ambele parti. Materializati intentia si nu o sa mai fiti dat in judecata.
problema este ca acum vrea sa stabilim prin itermediul unui mediator un plan de plata dar vrea ca eu sa platesc mediatorul ales de el...intrebare nu pot eu sa aduc orice mediator doresc pentru intocmirea acelui plan de plata?

Este normal c cei din conducerea asocitiei sa apeleze la un meditor pentru ca incheind o intelegere in fata mediatorului, poate o sa va tineti de acea intelegere si o sa achitati. Este normal ca toate cheltuielile sa fie suportate de dumneavoastra. Daca primiti o notificare prin posta (5 lei), costul va apare pe lista de plata in sarcina dumneavoastra. Pentru a fi invitat la mediere, asociatia poate a platit mediatorului 30-50 lei iar acea suma va apare pe lista de plata in sarcina dumneavoastra indiferent ca v-ati prezentat la mediere sau nu.
Daca acceptati discutia in fata mediatorului, acolo se stabileste onorariul acestuia si este iar normal ca dumneavoastra sa suportati aceasta cheltuiala si nu asociatia. Daca nu vreti sa suportati acest onorariu, nu acceptati medierea.
in hotararea generala s-a hotarat ca cei care au peste 1000 lei sa fie actionati deci eu daca voi plati suma de 800 den 1550 nu voi fi sub acel barem.

Aceeasi problema cu intentia. Una este ceea ce spuneti ca intentionati si alta este realitatea. Platiti cei 800 lei si, iata, ca ajungeti sub pragul stabilit de adunarea generala si nu mai suportati cheltuieli suplimentare cu medieri, procese...
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere asociatia de proprietari, impartire costuri crisstina_ crisstina_ Buna ziua!Mama mea a fost chemata la mediere de catre asociatia de proprietari din pricina unor datorii la intretinere.Conform contractului de mediere s-a ... (vezi toată discuția)
Actiune in justitie pentru recuperare datorii dan_crihan dan_crihan Buna ziua, Pentru recuperarea datoriilor la cheltuielile de intretinere de la un rau platnic; Va rog sa ma clarificati in urmatoarele probleme: a) daca ... (vezi toată discuția)
Restanta-evacuare mireladolta mireladolta Buna ziua,am acumulat datorii la intretinere suma totala cu penalitati este de 2722.58,asta datorita faptului ca am intrat in somaj iar sotul meu castiga in ... (vezi toată discuția)