kartush1977 a scris:
..administratorul fara sa ne anunte in prealabil desi am anuntat ca voi plati suma de 800 de lei la data de 1 a lunii urmatoare, vrea sa ne actioneze in judecata....
Dumneavoastra v-ati anuntat intentia de a plati, dar nu ati platit, iar asociatia (prin presedinte sau administrator) v-a anuntat ca intentioneaza sa va dea in judecata. Acestea sunt doar intentii de ambele parti. Materializati intentia si nu o sa mai fiti dat in judecata.
problema este ca acum vrea sa stabilim prin itermediul unui mediator un plan de plata dar vrea ca eu sa platesc mediatorul ales de el...intrebare nu pot eu sa aduc orice mediator doresc pentru intocmirea acelui plan de plata?
Este normal c cei din conducerea asocitiei sa apeleze la un meditor pentru ca incheind o intelegere in fata mediatorului, poate o sa va tineti de acea intelegere si o sa achitati. Este normal ca toate cheltuielile sa fie suportate de dumneavoastra. Daca primiti o notificare prin posta (5 lei), costul va apare pe lista de plata in sarcina dumneavoastra. Pentru a fi invitat la mediere, asociatia poate a platit mediatorului 30-50 lei iar acea suma va apare pe lista de plata in sarcina dumneavoastra indiferent ca v-ati prezentat la mediere sau nu.
Daca acceptati discutia in fata mediatorului, acolo se stabileste onorariul acestuia si este iar normal ca dumneavoastra sa suportati aceasta cheltuiala si nu asociatia. Daca nu vreti sa suportati acest onorariu, nu acceptati medierea.
in hotararea generala s-a hotarat ca cei care au peste 1000 lei sa fie actionati deci eu daca voi plati suma de 800 den 1550 nu voi fi sub acel barem.
Aceeasi problema cu intentia. Una este ceea ce spuneti ca intentionati si alta este realitatea. Platiti cei 800 lei si, iata, ca ajungeti sub pragul stabilit de adunarea generala si nu mai suportati cheltuieli suplimentare cu medieri, procese...