avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere asociatia de proprietari, impartire costuri
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere asociatia de proprietari, impartire costuri

Buna ziua!Mama mea a fost chemata la mediere de catre asociatia de proprietari din pricina unor datorii la intretinere.Conform contractului de mediere s-a platit de fiecare parte suma de 150 lei reprezentand costul medierii.Dupa ce s-a incheiat acesta procedura pe lista de intretinere i-a fost trecuta mamei mele suma de 100 lei reprezentand costul medierii,iar luna urmatoare a fost trecuta din nou acesta suma reprezentand acelasi lucru.As dori sa stiu daca poate asociatia de proprietari sa recupereze sumele de bani cheltuite cu medierea desi nu s-a ajuns la nici un proces iar in contractul de mediere era specificat ca onorariul se imparte intre parti.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: crisstina_ , utilizator 18:23, 16 Decembrie 2013
Buna seara,

Mergeti pentru lamuriri la presedintele asociatiei.Vedeti ca s-ar putea ca suma retinuta pana acum sa reprezinte cheltuielile prevazute in contractul de premediere si 1/2 din onorariul mediatorului pentru sedinta de mediere efectiva.

Stima.
Conform contractului de mediere s-a platit de fiecare parte suma de 150 lei reprezentand costul medierii.
As dori sa stiu daca poate asociatia de proprietari sa recupereze sumele de bani cheltuite cu medierea desi nu s-a ajuns la nici un proces iar in contractul de mediere era specificat ca onorariul se imparte intre parti.


Si cine vreti sa plateasca aceasta mediere, dumneavoastra daca ati fi in locul unui bun platnic ati fi de acord sa platiti pentru cineva care nu a inteles sa isi achite obligatiile?
Daca inainte de proces trebuie trecut pe la mediere cine sa plateasca?
Este foarte corect sa suporte cel care nu plateste, nu cel care este cu datoriile la zi!!


era mai corect ca Asociatia - daca pentru mediere a fost de acord cu 1/2 din onorariu- sa isi asume plata aceasta din fonduri proprii si sa nu se mai intoarca sa vi le impute. Daca dorea ca dumneavoastra sa platit exclusiv medierea, spunea acest lucru inaintea medierii si era mai onest. Principiul de drept confrom caruia cheltuielie cu executarea/colectarea unui debit revin in sarcina debitorului nu se mai aplica daca partile - in speta mama dumnevoastra si Asociatia- convin altfel, ceea ce au facut prin contractul de mediere.
crisstina_ a scris:


.Conform contractului de mediere s-a platit de fiecare parte suma de 150 lei reprezentand costul medierii.


Impunerea intregi sume reprezinta abuz din partea asociatiei de proprietari
Conform norme in vigoare orice suma impusa in lista de intretinere trebuie sa fie dovedita prin document legal
In conditiile in care contractul incheiat cu mediatorul stipuleaza ca partile inclusiv initiatorul ,au achitat fiecare c/v mediere,impunerea asociatiei de proprietari nu are temei legal
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa analizeze responsabil situatia si sa dispuna masurile necesare


Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
ynocentta, utilizator
Buna seara,

Intervin si spun,contractul de premediere si contractul de mediere nu reprezinta acelasi lucru.CRED ca s-ar putea sa fie vorba de aceste 2 contracte distincte.Mergeti la presedintele asociatiei pentru lamuriri.
Stima.
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
mediator_craiova, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce costuri presupune medierea? Adriantot Adriantot In urma unui rapuns postat in sectiunea \\"Asoaciatii de proprietari\\" vin aici la specialistii in mediere sa lamurim ceva din problema costurilor. Asociatia ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere macrita macrita Datorita unor probleme familiare am acumulat o datorie mare la intretinere.Acum, administratorul asociatiei a venit si mi-a spus ca trebuie sa merg la notariat ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediere alinaiancu alinaiancu Eu am fost chemata la o mediere, problema e ca am aflat dupa ce ma dadusera deja in judecata. Cand s-a terminat procesul mi-a introdus taxa de mediere pe lista ... (vezi toată discuția)