avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... folosirea spatiului comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

folosirea spatiului comun

buna ziua.locuiesc intr-un bloc turn.in bloc avem copii mici ,scolari,salariati.deci carucioare, triciclete,biciclete mici si mari.toate se lasa la parter sub scara de cei de la etajele superioare caci nu functioneaza liftul si nu poti sa le urci si sa le cobori de 2-3 ori pe zi.dar ne-am trezit cu un vecin de la parter ca a inceput sa ni le arunce afara din bloc , ca la el in fata usii nu e garaj.am avut in vizita pe cineva cu bicicleta si-a lasat-o sub scara si cand a plecat s-a speriat ca i-a furat-o cineva.cand colo era aruncata in fata blocului. noroc ca nu a luat-o nimeni de acolo.cu el nu putem discuta ca e tot timpul beat.si macar daca ar sta linga peretele apartamentului lui.dar e vizavi chiar sub scara locul unde se lasau.cum putea actiona in mod lega , sa-l facem sa ne lase si pe noi sa ne parcam "masinile".va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorintm , utilizator 15:19, 13 Iunie 2020
Nu sunt de acord cu metoda aplicata de vecinul dvs dar il cred ca a ajuns la capatul rabdarii!
In mod cert folosirea partilor comune ale imobilului nu se refera la depozitarea peste zi sau peste noapte a carucioarelor pentru copii , a bicicletelor , tricicletelor ,masinutelor si poate , mai incolo , si a motocicletelor!
Pentru acest lucru exista boxele in constructiile moderne!
In cazul dvs este scuzabil fiindca aveti motivatia ca liftul nu functioneaza dar , pe de alta parte , nici crearea unui adevarat depozit de diferite obiecte in fata apartamentului acelui vecin nu mi se pare normala!
Cel mai corect mi se pare ca , atunci cand nu aveti de ales si trebuie sa va lasati carutul sub scara blocului in fata apartamentului acelui vecin ,sa-l intrebati daca il deranjeaza acest lucru si sa ii explicati pe cale amiabila ca nu puteti sa-l urcati pe scari 10 etaje! Sunt sigur ca va intelege!B-)
Nu uitati un lucru: asa cum dvs aveti dreptul sa folositi partile comune ale imobilului , asa are si el dreptul! Partile comune nu sunt facute pentru a fi depozite de obiecte! Indiferent de motivele care stau ca argumente!B-)
SUCCES!
=D>
Nu este normal să nu funcționeze liftul.Discutați cu administratorul.Dacă n u este
prezent in acea zi normal ar trebui să aveți număr de telefon de la societatea
ce vă face service-ul liftului și să chemați.
Găsiți o modalitate civilizată de discuții .
1. De ce nu functioneaza liftul?
2. Dv. v-ar conveni sa-si aduca butoiul cu varza pe holul unde aveti apartamentul, ca poate el n-are balcon sau un spatiu mai mare de depozitare?
De ce nu faceti plangere catre Presedintele Asociatiei...cat priveste liftul cat "depozitarea" in spatiile comune a bunurilor proprii..
Domnule avocat Mihai Grigore,referitor la vecinul de la parter,a ajunge la capatul rabdarii nu inseamna ca ai dreptul sa iti faci singur dreptate.

Alte discuții în legătură

Buna seara, eu locuiesc in apartament la etajul 10 in bloc si ... Kaydoc Kaydoc Buna Seara, Eu locuiesc in apartament la etajul 10 in bloc si am cumparat acum o bicicleta pentru vara asta sa pot sa merg, dar presedinta de bloc mi a zis ca ... (vezi toată discuția)
Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea ... danieldei danieldei Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea depozitării căruciorului la parter sub scări? (vezi toată discuția)
Seful de scara este deranjat de carucioarele si bicicletelw copiilor parcate in fata apartamentelor.incepand din primavara acestui an, ... Locatar bloc Locatar bloc Buna ziua! Problema este ca incepand din primavara acestui an, seful de scara este deranjat de faptul ca avem \"parcate\" carucioarele si bicicletele copiilor ... (vezi toată discuția)