avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Seful de scara este deranjat de carucioarele si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Seful de scara este deranjat de carucioarele si bicicletelw copiilor parcate in fata apartamentelor.Incepand din primavara acestui an, ...

Buna ziua!
Problema este ca incepand din primavara acestui an, seful de scara este deranjat de faptul ca avem "parcate" carucioarele si bicicletele copiilor in fata usii. In ultimii 6-7 ani s-au mutat destul de multe familii tinere, toti avand 1 sau 2 copii, asadar cam toti avem cel putin 1 carucior sau o bicicleta sau poate chiar ambele parcate in fata usii apartamentului. Nu incurca cu absolut circulatia, si nu deranjam vecinii cu nimic. Toata lumea circula cu liftul, iar circulatia nu este restrictionata absolut deloc.
Sefului de scara i se pare dezgustator faptul ca aducem carucioarele murdare de afara si le asezam langa perete, uneori poate atingand peretele ( ceea ce nu ar fi o problema pentru ca vopseaua de lac se sterge foarte usor cu o laveta umeda). Pana in primavara acestui an erau femei platite de asociatia de proprietari pentru a face curatenie in casa scarii. Anul acesta s-a angajat o firma pentru a face curatenie in blocuri iar acestia s-ar plange ca este greu sa curete pe jos din cauza carucioarelor, lucru de care femeile care faceau inainte curatenie nu s-au plans nici macar o data. Carucioarele nu sunt legate sau blocate in nici un fel, deci s-ar putea muta usor ca sa poata matura sau sterge pe jos.
Seful de scara propune sa parcam carucioarele in apartamente pentru ca majoritatea avem apartamente cu 3 camere si avem spatiu suficient, dupa parerea dansului, care are apartament cu 2 camere.
Ce ar trebui sa facem legal si de preferat pe o cale amiabila sa ne lase seful de scara sa depozitam in continuare carucioarele in fata usii apartamentului, la fel cum am facut pana acum.?
Mentionez ca nu exista nici un alt spatiu comun care ar putea fi folosit in acest scop, iar subsolul nu poate fi luat in considerare, accesul fiind greoi. Eu personal nu as avea nici o sansa sa pot duce/ scoate caruciorul cu un copil in el, iar sa las copilul singur in apartament pana depozitez sau scot caruciorul de la subsolul blocului nici nu poate fi vorba.
Imi cer scuze pentru roman. Apreciez orice sfat. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:08, 7 Septembrie 2022
Casă scării e spațiu comun, trebuie dezbătut în adunarea generală și hotărât acolo de majoritate. Solicitați regulamentul de ordine interioară al asociației și vedeți dacă scrie ceva în el pe acest subiect.
"În conformitate cu prevederile art.107 lit. b) din Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin O.M.A.I. nr.163/2007, pentru asigurarea condiţiilor de evacuare şi salvare a utilizatorilor în siguranţă în caz de incendiu, căile de evacuare se păstrează libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate. Totodată, se interzice blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea şi înălţimea liberă de circulaţie stabilită, conform prevederilor art.110 alin. (1), Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin O.M.A.I. nr. 163/2007. Prin urmare, nu se permite depozitarea pe căile de evacuare a obiectelor care diminuează gabaritul acestor sau care pot afecta evacuarea (de exemplu: biciclete, cărucioare, mobilă, frigidere, ghivece de flori etc.)"
[ link extern ]
Nu aveti nicio sansa. Puteți primi si amenda. Chiar nu e ok sa depozitati pe scara blocului orice ati depozita.
Legea in vigoare a asociatiilor de proprietari cat si cele conexe interzic cu desavarsire depozitatul de bunuri cu risc in partea comuna de imobil de locuit in comun
ISu in astfel de cazuri aplica sanctiuni usturatoare detinatorlor bunurilor depozitate in partea comuna de imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea ... danieldei danieldei Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea depozitării căruciorului la parter sub scări? (vezi toată discuția)
Lege sens de deschidere uși apartament Gelu222 Gelu222 Bună seara, Care este articolul de lege, care reglementează sensul de deschidere a ușilor de intrare/ieșire in/din apartament ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Buna seara, eu locuiesc in apartament la etajul 10 in bloc si ... Kaydoc Kaydoc Buna Seara, Eu locuiesc in apartament la etajul 10 in bloc si am cumparat acum o bicicleta pentru vara asta sa pot sa merg, dar presedinta de bloc mi a zis ca ... (vezi toată discuția)