Buna ziua,soacra tatalui meu,bunica mea, a decedat in urma cu cativa ani iar in urma ei a ramas o casa si niste hectare de pamant.Impartirea s-a facut verbal de catre unchiul meu care este nepotul surorii decedatei casa ramand tatalui meu iar pamantul ramanadui lui acesta spunand ca in ultimele luni ale vietii decedatei acesta a pus-o sa semneze un act cum ca ii lasa lui pamantul decedata semnand cu degetul(amprenta) aceasta ne mai fiind in deplinatatea facultatilor mintale in ultimele luni ale vietii.in anii ce au urmat unchiul meu l_a cautat de cateva ori pe tatal meu sa semneze un act cum ca nu are pretentii tatal meu refuzandu_l de fiecare data!As dori sa intreb daca tatal meu ar putea sa intre in posesia hectarelor de pamant acesta fiind mostenitor direct al decedatei (fiul fiicei ei)?mentionez ca atat fiica decedatei cat si sotul acesteia sunt si ei decedati de foarte mult timp!
Mentionez ca daca nu prezentati rudeniile si rubedeniile intr-un mod inteligibil si posibil de deslusit, este greu, daca nu chiar imposibil, sa vi se ofere un raspuns. Eu sunt convins ca dvs stiti despre ce vorbiti si scrieti, insa trebuie sa o faceti in asa fel incat sa inteleaga si altii. Ok?
Deci varul tatalui dvs ii ia pamantul si imparte averea, iar tatal dvs nu are nici o problema cu asta.
Ce fel de act a lasat bunica? Nu ati cerut sa il vedeti?
Daca e act de mana, nu valoreaza nimic.
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunica si dupa matusa dvs.