avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa imi fac acte pe un pamant.....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa imi fac acte pe un pamant.....

Bunica mea a cumparat un pamant in anul 2003, dar nu au facut acte prin notariat, au facut prin primarie un act stampilat cu doi martori si in acel act scrie cand se va face rost de bani sunt obligatii sa vina sa semneze la notariat. Este un titlul de proprietate pe numele decedatului. Dar pe acel act la primarie este trecut sotia decedatului si toti copii lui care au semnat. Cand au facut acest act era decedat titularu al actului de propritate, dar in acel act facut este trecut nr si seria titlui de proprietaze. Eu nu am stiut, am inceput sa imi fac casa pe acel pamant, cand m-am dus la primarie. M-au spus ca nu pot sa imi fac autorizati ca nu am niciun act prin notariat decat prin primarie. Si am intrebat cum pot sa imi trag electricitate e-on si ei m-au zis ca imi dau ei niste acte di primarie cu schita casei cu plan de incadrare a terenului si o adeverinta pt e-on, stampilata de primarie, dar l-am facut tot pe numele bunici actele emise de primarie pt electricitate, dar nu am dat originale la e-on. Am scos si o decizie de la primarie anu acesta precum platesc impozit pe pamant acesta. Va rog din tot sa imi spuneti ce sa fac ca sunt disperat si nustiu ce sa fac. Am incercat sa vorbesc cu copii decedatului si tot ma amana. Bunica e batrana are 81 de ani si m-e fri ca sa nu moara. In acel act facut de ei am adresa si seria de buletin, dar nu am cnp lor. Va rog ajutatima. Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: Vladboss23@gmail.com , utilizator 17:16, 4 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care decedat? Sotul bunicii?
In fine, nu mai conteaza detaliile. Ideea e ca ati facut o groaza de prostii prin primarie. Acte la primarie, autorizatie la primarie, cadastru de la primarie, curent de la primarie. Primaria asta pune stampile si le rezolva pe toate.
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa titularul titlului de proprietate, intocmita documentatia cadastrala (la un inginer de cadastru autorizat, nu la Primarie) si refacut actul de vanzare cumparare.
A fost perfectat un antecontract de vanzare-cumparare, un act sub semnatura privata.

Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare este una valabila, chiar daca actul nu este perfectat in forma autentica, notariala.


Asa cum s-a precizat mai sus , trebuie realizata dezbaterea succesorala.


Ulterior, se vor stabili cotele-parti din dreptul de proprietate, calitatea de succesor, precum si bunurile cuprinse in masa succesorala.


Promitentii -vanzatori sunt descendentii autorului precizat in antecontract.



Acestia si-au asumat obligatia contractuala de a perfecta, in viitor, un contract de vanzare-cumparare.


In ipoteza in care nu se doreste realizarea dezbaterii succesorale, precum si imparteala efectiva, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care tine loc de contract de vanzare-cumparare.



Predarea efectiva a bunului , precum si plata taxelor si impozitelor aferente , atrag intreruperea cursului prescriptiei extinctive.



Instanta de judecata trebuie sa verifice daca sunt intrunite cerintele impertive ale legii pentru a opera transferul dreptului de proprietate.



( mare atentie ca , in ceea ce priveste terenurile agricole situate in extravilan, trebuie obtinute anumite avize, conform art. 3 , 4 si 9 din legea 17/2014).


Am si eu o întrebare cum trebuie sa procedeze ca sa fac niste acte pe un teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi fac acte.... Aanastasia Aanastasia Bunica mea a cumparat un pamant in anul 2003, dar nu au facut acte prin notariat, au facut prin primarie un act stampilat cu doi martori si in acel act scrie ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate in ce consta? Eu20 Eu20 Am o nelămurire vreau sa stiu daca am vreun drept de moștenire din partea tatălui meu iar la randul tatălui meu care a decedat vrem sa stim daca avem vreun ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)