avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Societatea la care lucrez a trimis in concediu fara plata, pentru zece zile, o parte din angajati, din lipsa de comenzi. Va rog sa-mi spuneti daca aceasta procedura este legala si unde poate fi consultata.
Mentionez ca societatea nu are negociat si semnat contractul colectiv de munca.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:40, 25 Septembrie 2009
Din nou cred ca e un caz in care"se ïnlocuieste " aplicarea unei prevederi , in cazul dvs. somajul tehnic, cu cea care e mai convenabila pentru angajator , respectiv "concediul fara plata"...asa cum vi s-a spus concediul fara plata se acorda doar la cerea dvs. , pentru motive personale.aveti grija sa nu se aplice aceeasi tactica si la o eventuala concediere..sa va puna sa va dati demsia sau sa plecati prin acordul partilor.trebuie sa stiti ca in acest caz nu aveti drept la somaj, nu beneficiati de compensatii, nu aveti ce contesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata, somaj tehnic say say Va rog frumos sa-mi spuneti in ce act normativeste reglementat concediul fara plata cu referire la afectarea vechimii in munca la ce salariu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face pentru un angajat sa poata primi somaj tehnic sau ajutor de somaj ? bonaparte bonaparte buna ziua ! am si eu o intrebare : angajatorul unde lucrez cu un contract de munca pe perioada nedeterminata de peste 3 ani de zile intampina dificultati in ... (vezi toată discuția)
Intrerupere temporara a activitatii in constructii ContSters113415 ContSters113415 Suntem o societate de constructii si in aceasta perioada nu avem de lucru. Administratorul societatii a decis sa plateasca salariatii cu 75% dar fara sa ... (vezi toată discuția)