Am o problema la care sper sa imi dati un sfat pentru a o rezolva. In urma modificarii organigramei in institutia in care lucrez, am fost numita intr-un alt compartiment. Sunt multumita de acest lucru. Nu acelasi lucru pot spune despre o alta persoana din compartimentul in care am lucrat anterior. Aceasta doreste sa ocupe postul pe care sunt eu, ea ramanand in vechiul compartiment. In acest moment, face presiuni pe unde poate pentru a obtine acest lucru. Cum pot sa ma apar si sa imi apar postul? Se poate face acest schimb pe care si-l doreste ea? Va rog sa ma ajutati!
In primul rand, ati fost mutata definitiv sau temporar?
In privinta actului administrativ emis de conducatorul institutiei, acesta poate fi revocat maine, fara nicio problema.
S-a reorganizat institutia. S-a facut o noua organigrama. S-a format un compartiment nou in care am fost numita nu mutata. S-au primit toate avizele: de la ANFP, de la Prefectura, s-a votat in consiliul local. S-au facut numirile pe posturi. LA ce va referiti ca si act administrativ? La decizia de numire a mea?
Am inteles acest lucru inca de la inceput.
Toate deciziile de numire sunt acte administrative si pot fi revocate in conditiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. N-ati precizat articolul din Legea nr. 188/1999 in temeiul caruia ati fost numita.
In alta ordine de idei, daca vrea, cel care conduce institutia poate sa va mute pe un alt post si s-o numeasca pe colega dvs. Este, in prezent, un lucru la ordinea zilei in toate institutiile publice: se reorganizeaza, se re-reorganizeaza etc. Asta nu inseamna ca acest lucru se va si intampla.
Multumesc pentru raspunsuri. Probabil se va intampla. Si doar pentru ca asa vrea o anumita persoana. Mi se pare absurd sa nu pot avea nici un cuvant de spus.
Eu n-am scris ca nu ati putea avea niciun cuvant de spus.
Acesta este motivul pentru care va intreb, pentru a treia oara, care este temeiul legal in baza caruia ati fost numita pe noul post?
In privinta mutarii pe un alt post, mutarea definitiva se poate face numai cu acordul dvs. si cu respectarea art. 91, alin. (2) din Legea nr. 188/1999. Mutarea temporara, pentru o perioada de 6 luni, poate fi dispusa numai motivat si cu respectarea pregatirii profesionale si a salariului dvs.
Mutare
fneacsu
Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)