avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire cautiune
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire cautiune

Buna ziua,
Am primit ieri 21.06.2017 comunicarea privind incheire finala (dezinvestire) civila privind restituirea cautiunii depuse intr-un proces. Acesta a fost castigat de mine, si pe fond si in apel (deoarece nu am fost satisfacut de solutie).
M-am dus astazi 22.06.2017 sa-mi restituie cautiunea (recipisa), iar grefiera sefa nu mi-a dat recipisa motivand faptul ca trebuie sa treaca 30 de zile de la comunicare.
Asa este????
Mentionez ca "fondul cauzei a fost solutionat definitiv, iar intimata nu a solicitat in 30 de zile cerere pentru plata despagubirii cuvenite, iar instanta admite cererea contestatorului si dispune restituirea cautiunii".
Grefiera sefa a Judecatoriei Brasov invoca art. 1063 din NCPC, aceasta deplasandu-se la Presedintele Judecatoriei (asa a spus domnia sa) pentru a-i confirma parerea.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2017
mirceabarbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceabarbu , utilizator 11:23, 22 Iunie 2017
Da,este corect.
Va multumesc pentru raspuns, dar eu nu inteleg de ce?
Conf. art. 1063 alin. (2).... "Cu toate acestea, cauţiunea se restituie de îndată dacă partea interesată declară în mod expres că nu urmăreşte obligarea celui care a depus-o la despăgubiri pentru prejudiciile cauzate prin încuviinţarea măsurii pentru care aceasta s-a depus", intimata nu a solicitat cerere pentru plata despagubirilor, iar in incheiere judecatorul nu a mentionat termen de recurs. Avand si solutie definitiva in apel.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2017
mirceabarbu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cautiune iuliacara iuliacara buna! cum imi pot recupera cautiunea depusa la cec? stiu in baza recipisei...dar in ce conditii mi se da recipisa in original? unii spun ca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune leona777 leona777 buna ziua, as vrea sa stiu daca pentru restituirea unei cautiuni in civil se plateste vreo taxa de timbru ? multumesc frumos ! (vezi toată discuția)
Restituirea cautiunii andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a admis contestatia la executare si a anulat executarea silita prin hotarare irevocabila. Comunicarea inca nu am primit-o dupa ... (vezi toată discuția)