avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare casa de amanet
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare casa de amanet

Buna ziua. Stie cineva care sunt pasii pentru înființare casa de amanet? Am mers la ORC si nu au știut ce sa imi zică. Doar ca la ei trebuie să fac modificare in modificare in act constitutiv pentru adăugarea caen. Atat mi-au zis ca se face la ei ca pas inițial si mai departe nu au știut să mă îndrume nici macar unde sa ma interesez. Multumesc anticipat pentru ajutor. Ar putea sa ma ajute cineva care a făcut deja aceste demersuri si a aplicat teoria in practica?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 18:19, 27 Iunie 2017
Buna ziua,

1. Dupa infiintarea firmei, trebuie sa va inregistrati la BNR in Registrul Institutiilor Financiare Nebancare.

2. Pentru a va putea ocupa de metale si pietre pretioase, trebuie sa obtineti o Autorizatie de la ANPC.

3. Trebuie sa instalati un sistem tehnic de securitate cu o firma specializata si sa obtineti Avizul Politiei!

4. In functie de sectorul/ localitatea in care va functiona amanetul, ati putea avea nevoie de Autorizatie de Functionare de la primarie.

5. In functie de sectorul/ localitatea in care va functiona amanetul, ati putea avea nevoie sa obtineti un raspuns oficial de la ISU (in principiu, o Negatie, pentru ca spatiul ar trebui sa fie destul de mic!..)

5. Tot in functie de sectorul/ localitatea in care va functiona amanetul ati putea fi nevoit(a) sa obtineti diverse documente si sa indepliniti diverse conditii in vederea obtinerii Autorizatiei de Functionare emise de primarie!

Va pot recomanda [ link extern ] /
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de amanet Alexandrina2017 Alexandrina2017 Buna ziua. Am infiintat deja un srl cu activitatea principala casa de amanet. Am obtinut acreditarea de la bnr dar as avea nevoie de niste sfaturi despre ce ... (vezi toată discuția)
Acord de functionare pentru o bijuterie online? florentinabab florentinabab Buna ziua,vreau sa imi deschid o bijuterie online ,am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri insa firma de la care am inchiriat nu are autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Magazin online bijuterii markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Pentru deschiderea unui magazin virtual (website) cu vanzare de bijuterii din aur cu pietre pretioase, care sunt criteriile din punct de vedere ... (vezi toată discuția)