avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Casa de amanet
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Casa de amanet

Buna ziua. Am infiintat deja un srl cu activitatea principala casa de amanet. Am obtinut acreditarea de la bnr dar as avea nevoie de niste sfaturi despre ce trebuie sa fac in continuare. Rog pe cineva care stie sa ma sfatuiasca, care sunt urmatorii pasi. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 09:40, 25 Iulie 2017
Buna ziua,

Dupa inregistrarea la BNR, trebuie sa mai aveti in vedere Autorizatia ANPC necesara pentru metale si pietre pretioase.

De asemenea, trebuie sa mai aveti in vedere relatia cu Politia, unde trebuie sa depuneti doua dosare:
- Raportul de evaluare si tratare a riscurilor la securitate fizica;
- Proiectul sistemului tehnic de securitate.
Ambele documentatii trebuie intocmite de specialisti, iar inainte de a le depune la Politie, trebuie sa realizati toate amenajarile si sa instalati echipamentele.

Mai trebuie sa inregistrati firma ca operator de date personale!

De asemenea, in functie de localitatea/ sectorul in care va functiona amanetul, trebuie sa aveti in vedere o eventuala procedura de autorizare.
Exista multe primarii care nu au o astfel de procedura de autorizare pentru amanet, situatie in care ati putea obtine o simpla Negatie, adica un document oficial din care sa reiasa acest lucru!



Succes!
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare casa de amanet roxiana88 roxiana88 Buna ziua. Stie cineva care sunt pasii pentru înființare casa de amanet? Am mers la ORC si nu au știut ce sa imi zică. Doar ca la ei trebuie să fac ... (vezi toată discuția)
Plata in metale pretioase sau pietre pretioase. beczukdavid beczukdavid Intrebarea mea ar fi: Ipotetic vorbind, o persoana x face o lucrare pentru o persoana sau firma Y. Persoana X solicita plata in metale sau pietre pretioase, ... (vezi toată discuția)
Magazin online bijuterii markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Pentru deschiderea unui magazin virtual (website) cu vanzare de bijuterii din aur cu pietre pretioase, care sunt criteriile din punct de vedere ... (vezi toată discuția)