avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata in metale pretioase sau pietre pretioase.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata in metale pretioase sau pietre pretioase.

Intrebarea mea ar fi:
Ipotetic vorbind, o persoana x face o lucrare pentru o persoana sau firma Y.
Persoana X solicita plata in metale sau pietre pretioase, la ce obligatiuni este Y supusa catre stat?

Este posibila plata in aur de exemplu in locul banilor? Si cum se mai aplica legea in cazul acesta referitor la impozit daca pretul aurului este dinamic, si daca este obligatorie plata impozitului pe profit si cine are puterea sa calculeze cotatia aurului primit care poate avea o puritate diferita decat cea a BNR de 999 Aur sau respectiv 925 pentru argint sau alte metale/pietre pretioase.

Exista vreo lege care sa ma oblige sa accept plata doar in bani?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: beczukdavid , utilizator 17:05, 29 Decembrie 2012
Metalele pretioase au un statut aparte si nu sunt considerate bani.

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.

Atunci sa inteleg conform legii cetatenii de etnie Roma platesc la ANPC taxa de 540 RON pentru fiecare tranzactie pe care o fac, spre exemplu "vrajitoarele", si daca sunt in contraventie de ce justitia din Romania nu ia atitudine in legatura cu acest lucru?

"In conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 178/2011, taxa de autorizare pentru fiecare operatiune este de 540 lei, care trebuie platita in contul ANPC nr. RO31TREZ7005032XXX004173 deschis la Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti, cu referire la C.F. RO 4266502."

Cum este posibil ca cetatenii de etnie Roma sa detina cantitati extraordinare de aur fara ca ei sa fi obtinut aurul printr-o tranzactie autorizata? Si de ce nimeni nu aplica legea in vigoare si sa confiste metalele pretioase obtinute ilegal.

"Lipsa autorizatiei constituie contraventie si se sanctioneaza portivit prevederilor art. 18 din OUG nr. 190/2000 cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, precum şi cu confiscarea bunurilor ce fac obiectul contravenţiei.
PRIN URMARE, LEGEA ROMANA INSTITUIE UN REGIM OBLIGATORIU DE AUTORIZARE PENTRU EFECTUAREA DE OPERATIUNI CU METALE SI PIETRE PRETIOASE."

E ceva putred la mijloc.

PS: Acum am vazut ca am scris gresit titlul :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accize produse aur lumib78 lumib78 Buna ziua, O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)
Aviz anpc pentru bijuterii cu elemente placate cu argint? pattrice pattrice Buna ziua, Se da o IF ce are ca activitate secundara si producerea de bijuterii (imitatii), CAEN 3213. Stiu ca pentru operatiuni cu metale si pietre ... (vezi toată discuția)
Tva case de amanet carma carma Din martie 2011 casele de amanet vor plati tva la intreaga valoare de vanzare a obiectelor ,???nu ca pana acum la adaos!! Asta ar insemna ca acelasi obiect ... (vezi toată discuția)