avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare de viata- sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare de viata- sot supravietuitor

Sotia X are un copil dintr-o alta casatorie. Si-a refacut viata, dar nu are copii cu actualul sot. Fiecare dintre cei doi si-a facut cate o asigurare de viata, consemnand ca beneficiar pe sotul supravietuitor. Sotia X se prapadeste. Cine va incasa suma de pe polita de asigurare? Sotul Y, ori are drept si copilul doamnei X? Subliniez, pe polita e trecut ca beneficiar DOAR celalalt sot.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 23:40, 22 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Polița de asigurare o încasează doar beneficiarul desemnat. Asigurarea de viață nu reprezintă bun moștenibil, nu se poate compara cu depozitul bancar sau banii din contul curent, deci copilul dacă nu este trecut el ca beneficiar nu are nici un drept în a încasa polița.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces debitor - asigurare viata dumitru2000 dumitru2000 X debitor a decedat; el a incheiat la obtinerea credutului (mic dealtfel - cca 2500 E) o asigurare de viata; a fost obligat de catre CEC. X a decedat ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la mostenire Emiliap Emiliap Doamna X, divortata, are un copil major, are frati si surori, se casatoreste cu domnul Y, vaduv, fara copii, are frati si surori. Amandoi au bunuri dobandite ... (vezi toată discuția)