avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare la gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare la gaze

Intr-o scara de bloc cu 20 apartamente, dintr-o asociatie de proprietari - bloc cu trei scari-, in anul 2014 s-a facut racordarea la coloana de gaze din strada la scara blocului plus montarea instalatiei pe scara, suma totala a lucrarilor fiind de 5000 lei. Aceasta suma a fost achitat initial de 12 apartamente (posibilitati financiare), platind fiecare 215 lei pentru coloana comuna (in scara) si 201.63 racordarea scarii la gaze, total 416.63 lei pentru fiecare din cei 12 platitori initiali.Intrebarea mea este ce lege sau metoda de calcul exista pentru a stabili suma ce trebuie platita de unul din ceilalti proprietari de apartamente (acum in 2017) pentru a se putea racorda la coloana comuna, suma ce va fi folosita la despagubirea platitorilor initiali? Pun aceasta intrebare deoarece sunt discutii aprinse in privinta sumei de plata pentru noul racordat, ca de exemplu sume mult mai mari decat palat facuta de primii investitori.Sunt de acord ca din 2014 pana acum -2017- inflatia si-a spus cuvantul si sunt de acord cu plata inflatiei, dar nu sumele imense pe care le pretind unii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: PMitica , utilizator 20:22, 23 Iunie 2017
Ca o completare la cele scrise mai sus pot spune ca pentru a ma racorda la instalatia de gaze de pe scara am obtinut acordul celor 12 platitori initiali ai instalatiei. Pentru a obtine semnaturile celor 12 platitori initiali am facut un tabel cu urmatorul text: " Cu proprietarii scarii ... care au achitat costul coloanei de gaze plus racordarea la gaze si sunt de acord ca posesorul apartamentului ....... sa se racordeze la gaze, cu plata sumei stabilita de asociatia de proprietari, suma ce urmeaza sa fie repartizata de asociatie proprietarilor din tabel." Toti cei 12 au semnat fara observatii. Problema este ca asociatia nu stie cum sa calculeze aceasta suma.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un sfat petru solutionarea unei probleme elsa28 elsa28 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am instalat centrala termica de apartament in 2001 , fiind prima persoana care a instalat centrala pe ... (vezi toată discuția)
Probleme privind avizul proprietarului coloanei de gaz pentru montarea centalei termice de apartament jupanu_73 jupanu_73 Buna ziua ! Am cumparat un apartament si doresc montarea unei centrale termice de apartament. Proprietare coloanei (prima care a montat pe scara centrala de ... (vezi toată discuția)
Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)