avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Imi puteti spune, va rog, daca zilele de concediu fara plata diminueaza zilele de concediu de odihna in 2017 (cu articole de lege)?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sergiu5 , utilizator 21:27, 23 Iunie 2017
Durata CFP afecteaza durata CO.

Art.16 C.mun.
...
(5) Absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca.
....

Art.145 C.mun.
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
.....

Asadar, CFP nu face parte din categoria concediilor pentru care lege prevede ca se considera perioada de activitate prestata.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate, afectarea co rusualexandra rusualexandra Daca in cursul anului un salariat a avut 5 absente nemotivate se scad si din concediu de odihna (adica 21-5 = 16 zile de CO). (vezi toată discuția)
Concediile de odihna conform noului cod al muncii Didina0 Didina0 Buna ziua, am o nelamurire ...noile modificari in codul muncii la concediile de odihna s-a scos la art.145 pct.2)ca , concediile si citez se acordă ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, daca am avut 180 de zile de medical, si de la 01.06. mi-am reluat activitatea, cate zile de concediu imi revin pe an? -afecteaza medicalul zilele de ... (vezi toată discuția)