avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Buna ziua!
Suntem o familie cu 1 copil de 11 ani.Sotul meu mai lucreaza ocazional in strainatate,eu lucrez si traiesc in Romania, acum 3 zile am fost contactata de protectia copilului pentru o declaratie. Nu am inteles de ce , nu am dat nicio declaratie, am fost foarte revoltata si nervoasa pe situatie. Mai ales ca au venit la domiciliul meu. Eu si sotul meu suntem parinti responsabili, ambii avem drepturi legale asupra copilului, copilul invata la o scoala de top din oras are medie foarte mare si pana acum nu ne-am lovit de vreo problema de genul asta, asa ca nu am stiut cum sa reactionez.Ce ma sfatuiti? Am citit legea nou aparuta dar nu am inteles daca se refera la copii care au ambii parinti plecati sau si la situatia in care doar un parinte este plecat. Daca sotul meu pleaca in strainatate trebuie sa anunte protectia copilului si sa anunte ca ramane copilul doar cu mine? Eu trebuie sa ma justific la protectia copilului si sa-i primesc pe acestia la mine in casa, sa ma verifice trimestrial? Eu fiind parintele copilului cu drepturi depline , angajat in Romania, cu proprietate......nu pot sa traiesc si sa decid pentru mine si copilul meu fara acordul protectiei copilului?Poate nu am inteles eu bine....ma puteti ajuta cu o lamurire? Multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: Duduada , utilizator 18:14, 23 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 104
(1)�Parintele care exercita singur autoritatea parinteasca sau la care locuieste copilul, care urmeaza sa plece la munca in strainatate, are obligatia de a notifica aceasta intentie serviciului public de asistenta sociala de la domiciliu, cu minimum 40 de zile inainte de a parasi tara.

Dupa cum vedeti, nu va aflati in acest caz.

Probabil ca au fost intrebati copii la scoala cine are parinte plecat si fac anchesta sociala, nu e nimic deplasat.
Nu va vor vizita apoi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc! VA doresc multa sanatate....m-ati linistit! De abia acum am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura Stancioi delia Stancioi delia Pot sa plec in strainatate dacă las copiii cu procura bunicilor ?adică nu pățesc nimic copiii dacă rămân în țară. (vezi toată discuția)
Plecare parinti in strainatate, situatie minor andreizabela andreizabela Daca eu plec la sotul meu in Algeria pe o perioada de 2 ani, iar copilul il las cu parintii mei, este ohligatoriu să notific această intenție serviciului ... (vezi toată discuția)
Tutela minor System03 System03 Buna seara! Imi poate fi acordata tutela in cazul in care ambii parinti ai minorului (si ai mei, minorul este fratele meu) sunt plecati in strainatate, la ... (vezi toată discuția)