nikkkoleta a scris:
... mi-a adăugat penalități pentru restanța la întreținere, care depășesc cu mult valoarea datoriei. Cum se calculează aceste penalități, există o regulă pentru toate Asociațiile sau sunt stat în stat, fiecare își face legea ei ? ... e exagerat cât cere administratora drept penalități.
Nicoleta, văd că nimeni nu vrea să răspundă la întrebarea „de ce penalizările depășesc cu mult valoarea restanței”. Nu înțeleg de ce ocolește Adam Grecu să răspundă la această întrebare, știind că este Administrator al unei Asociații și are ceva experiență în domeniu (sau mă înșel ?).
Domnule Adam Grecu (și alții), de ce nu spuneți clar că în cazul doamnei care a deschis Topicul,
acei șefi ai Asociației dânsei au încălcat fără dubii Legea 230/2007, art. 49, alin.1, care spune extrem de clar:
„Penalizările (...) se vor aplica fără ca suma penalizărilor să poată depăși suma la care s-au aplicat ...”
Mai clar de-atât eu cred că nu mai pot fi discuții cu „dacă și cu parcă”. O sfătuiesc pe doamna Nicoleta ca mai întâi să clarifice acele calcule printr-o Contestație sau Petiție către șefii Asociației, invocând mai ales Legea 230/2007, art.10 - (2)
„La solicitarea scrisă a proprietarului, președintele și administratorul Asociației au obligația să elibereze în scris o adeverință prin care să prezinte situația cheltuielilor privind Întreținerea, defalcate pe datoria de bază și penalități, precum și modalitatea de calcul al penalităților.”
Dacă șefii Asociației dvs. refuză să vă elibereze această chitanță, cu dovada calculului legal și corect al sumelor aflate pe lista de plată (calculate retro-activ), sigur au ceva de ascuns și astfel aveți chiar obligația să-i dați în Judecată, cel puțin pentru Înșelăciune, pentru că e posibil să fi înșelat și pe alți proprietari și ați putea stopa astfel abuzurile.
Nu dau verdicte și nu îndemn oamenii să fie procesomani, dar altă cale nu există să stopăm pe unii cetățeni care se cred deasupra proprietarilor și a legilor pe care le comentăm noi aici (subiectivismul nu are ce căuta pe acest Forum).
Cazul dvs. pare identic cu al nostru - vedeți detalii care pot răspunde la întrebarea dvs., pe această pagină:
www.avocatnet.ro/content/for...
Suntem siguri că acei 4 judecători din cele două Instanțe au văzut că s-a încălcat acel art.49, alin.1 invocat inclusiv de Experta Contabilă, dar aceștia mai aveau prilejul să vadă aberația din lucrarea de Expertiză Contabilă, în care ni s-a calculat o penalizare absurdă, de 20 de ori mai mare decât restanța.
CITEZ DIN ACEA SENTINȚĂ ILOGICĂ ȘI IMPOSIBILĂ:
Au fost obligați pârâții să plătească reclamantei suma de 46 lei reprezentând Cheltuieli de Întreținere pentru perioada Mai 2011 - Ianuarie 2015 și suma de 846 lei (?!) reprezentând penalități de întârziere calculate pentru perioada Februarie 2012 - Octombrie 2014. S-a respins cererea pentru restul perioadei și pentru restul sumelor. Au fost obligați pârâții să plătească reclamantei suma de 1.200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (?!).”
Pe lângă faptul că această așa-zisă restanță „uriașă” de ... 46 lei (acumulată în ... 4 ani), am dovedit-o ca fiind calculată total ilegal (încălcând vreo 20 de articole de legi din domeniu), ne-am mai și trezit că suntem obligați să plătim
cheltuieli de judecată de ... 1.200 lei (noi fiind păgubiții), din care 700 lei acestei false Experte Contabile care a revoluționat calculele contabile și juridice, inventând acea penalizare total ilogică și ilegală, încălcând acel art.49 pe care chiar ea l-a invocat în jenanta sa Expertiză Contabilă !
Măcar dacă era, să zic, o penalizare de maxim 100 lei, ai fi zis că a fost o mică eroare, dar să pui 846 lei, de 20 de ori mai mult, e un caz penal !