avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am probleme cu administratora de bloc unde ma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am probleme cu administratora de bloc unde ma indrumati sa merg, la primarie nu am primit nici un fel de ajutor!

De foarte multa vreme, ma confrunt cu probleme uriase privind plata intretinerii la bloc din culpa administratorei, cui sa ma adresez, am 7000 de lei intretinere de plata si tot 7000 de lei penalizari este posibil asa ceva, nu este prima data cand se ajunge la asemenea sume uriase!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:46, 25 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati facut sesizari in scris la primarie sau doar verbale?
Ce raspuns ati primit de la primarie?
Toate discutiile se poarta cu presedintele asociatiei si nu cu administratorul, administratorul raspunde in fata presedintelui iar presedintele va raspunde dvs..
Solicitati printr-o cerere scrisa adresata presedintelui (ii cereti si nr de inreg) in baza art. 10 din Legea 230/2007 (inca in vigoare pana pe 28.09.18) sa va prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

In baza adeverintei puteti actiona asociatia in instanta, in cazul in care penalitatile si cheltuielile nu au fost calculate corect.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
cyan, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs., ca si multi alti proprietari aveti "probleme" cu administratorul as. prop., da?
Pai ce probleme sa aveti?
Mergeti la asociatie si discutati doar cu presedintele com. ex. - acesta este sfatul cel mai bun la topicul de mai sus.
Daca nici cu presedintele nu puteti rezolva chestiunea da, puteti apela Serviciul asociatii de proprietari de pe langa primaria locala. Indicat ar fi sa intocmiti o reclamatie scrisa, la care, eventual sa atasati si raspunsul scris al as. prop.
Mai multe, acum, chiar ca nu putem sa va ajutam mai mult, dar nici nu pot crede ca nu v-ati achitat obligatiile catre as. prop. din cauza administratorei - credeti-ma stiu ce spun... Nu trebuie sa va fortati sa ne explicati. Este o problema strict personala pe care tot personal trebuie sa o rezolvati.
Mult succes!
Nu va pot atasa poze aici.. de la panoul cu platile situat in scara blocului.. sa vedeti cum la un apartament normal locuit de 3 persoane o mama in varsta operata de cancer uterin, diabetica, si cu doi copii, intretinerea intr-o luna de vara a fost de 900 de lei.. dumneavoastra a-ti plati ?
Domnule drag, presedinta blocului nu are nici un cuvant de spus, doamna administratora taie si spanzura.. mama mea a mers la primarie a avut o discutie cu cineva de acolo, a fost intrebata de numele doamnei administratora si raspunsul a fost urmatorul " aa stim de doamna x.. a mai administrat doua imobile pe calea mosilor si a fost batuta de locatari, dar nu putem face nimoc, trebuie sa adunati o suma de bani cu care sa platiti o echipa fe expertiza.. etc..
La Asociația noastră este o regulă să avem penalizări cu mult mai mari ca restanțele !
Am văzut câteva Expertize Contabile în care penalizările erau imense - numai la un proprietar i se calculaseră penalizări mai mari cu 4.000 de lei ca restanțele, iar alții au avut chiar și de 20 de ori mai mari penalzările, față de restanțe.
În cazul ăsta, ar cam trebui ca inspectorii din Primărie să sesizeze din oficiu Parchetul, deoarece și Codul Penal îi obligă, ca funcționari publici să reclame orice faptă penală ... și aceste penalizări ilegale sunt fapte penale !

Alte discuții în legătură

Corectitudine calcul intretinere si penalitati la intretinere nikkkoleta nikkkoleta am un apartament inchiriat unei firme care la randul ei il inchiriaza in regim hotelier. desi apartamentul este contorizat (apa calda, apa rece, caldura), ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator si presedinte de asociatie Viorela Nita Viorela Nita sunt o proprietara de apartament, cele doua doamne presedinta si administratora asociatie de proprietari unde locuiesc nu doresc sa imi incaseze ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere whiterose12 whiterose12 Buna ziua,am si eu o intrebare , Anul trecut administratora de la intretinere a introdus penalitatile(se pare ca nu stia ca sunt obligatorii) si a introdus si ... (vezi toată discuția)